Witam, zakupiłem nowy obiektyw i mam problemik nie zawsze ostrzy mi po wciśnięciu spustu do połowy :/ czy one tak mają ??
Szukaj
Witam, zakupiłem nowy obiektyw i mam problemik nie zawsze ostrzy mi po wciśnięciu spustu do połowy :/ czy one tak mają ??
Wciskam spust do połowy i nic się nie dzieje.......
Występuje to czasami - myślałem że zbyt bliska odległość ale nie na dalszych obiektach tez tak ma :/
Nie minęło jeszcze 10 dni od zakupu więc mogę zwrócić i wymienić. Jeżeli chodzi o ostrość to bardzo celnie trafia w punkt.
U mnie nic takiego się nie dzieje,mam go od prawie 2 lat i tylko kilka razy mu się zdarzyło ,że od razu nie trafił,ale to były kiepskie warunki,więc rzecz całkowicie dopuszczalna.A próbowałeś jak z innymi obiektywami?
D300s,T17-50,SB-800
to prawda ze stykami, miałem to samo w kicie.
Z6, N24-70/4S, N35/1.8S, N50/1.8G, N85/1.8S, FTZ, N70-210/4-5.6
Właśnie tak zrobiłem , przeczyściłem styki i pomagaw starym kicie 18-135 nie było tego problemu.
Dzięki bardzo za informacje.
tez tak mialem,to chyba jakies smary poprodukcyjne zanieczyszczaja styki
Czyściłem te styki ile się da ale problem ciągle występował więc wq... się i wysłałem do serwisu.Ogólnie rzecz biorąc jak ktoś chce kupić wersję z motorkiem to niech sobie odpuści...
![]()
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Skontaktuj się z nami