Szukaj
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
lubie takie stare klimaty 1 najladniejsza dla mnie .![]()
Na pierwszym brakuje mi czegoś na pierwszym planie. W efekcie całość wypadła "blado". Może by było lepiej gdyby dać mniej nieba?
Pozostałe dwa podobają mi się. Ładnie skadrowane i konwersja do bw, tak jak powinno być.
no to jak napisano wyżej, most we mgle nie wypalił..Pokaz teraz te nie tylko![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
Gdzie Waszym zdaniem ten obiekt na przedplanie miałby być ? Motywem głównym jest most we mgle. "Postawienie" czegokolwiek przed, zburzyło by całą kompozycję (obiekt musiał by być albo mały, albo zasłaniał by most). Takie było moje odczucie, ale chętnie wysłucham kontr-sugestii.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Ja tam sie planu nie czepiam, chociaz gdyby jakas cycata blondyna - niekoniecznie we mgle - wypełniła wiekszosc kadru, to bym sie z pewnoscia nie obraził
A w ogólnosci, rozumiem, ze motywem mial byc most we mgle, no i jest ten most i koniec. Mgła tez jest.
I na tym chyba lista walorów sie konczy.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Oczywiście teraz, to rozważamy teoretycznie, bo zdjęcie już powstałoZamieszczone przez piotr w
.
Moim zdaniem może to być krzak, głaz, krowa (albo byk). Istotne jest co innego - żeby ten obiekt pokazał nam perspektywę powietrzną czyli, że mamy do czynienia z mgłą, a nie mało kontrastowym zdjęciem.
A może wystarczyłoby delikatnie zwiększyć kontrast?
też mam wątpliwości co do 1...nie wiem, może kadr szerszy/węższy...nie wiem, ale ta mgiełka jakoś bez jaj
Za to 2 i 3 bardzo, a zwłaszcza 2 podoba mi się szczególnie![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Najbardziej podoba mi się 2
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami