Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Oszczędny w słowach Awatar romano
    Miasto
    Opole / Katowice

Domyślnie

Jak dla mnie to nic się nie dzieje na tych zdjęciach. Trochę wieje nudą, ale to moje osobiste, amatorskie zdanie
    Atrakcyjniejsze mogłyby być na większej ogniskowej, albo po prostu z mniejszej odległości - ciaśniejsze kadry podczas jakiejś walki w powietrzu o piłkę czy w czasie kopnięcia, faulu - cokolwiek.

Pozdrawiam!

Domyślnie

Popieram romano, z 200mm raczej blizej sie nie da, az sie boje co mi wyjdzie na meczu z Irl we srode, mam tylko 135mm ehh...

Domyślnie

Mnie się zdaje, że z ogniskowej 200 po nawet niespecjalnie dobrych strzałach i kadrowaniu da się spokojnościowo, poza tym w całym meczu jest kilka takich sytuacji, że nawet standardowy zoom wypatrzy coś ciekawego. Tutaj zabrakło przede wszystkim kadrów i akcji.

Wracając do meriutum.
    Alex004, rzuć okiem na kilka forumowych galerii meczowych, podglądaj głównie kadry, bo jest nieco do poprawy, potem można myśleć o jakimś fajnym obiektywie do sportu.
    Powodzenia.
    Nikon

Domyślnie

Moje poprzednie "mądrości" dotyczą oczywizda warunków oświetleniowych dziennych dla szkła typu spacerzoom...
    Nikon

Domyślnie

alex004 - popatrz na galerie z tego samego meczu zrobiona przez naszego forumowego kolege J.R.
    http://foto.sportowefakty.pl/index.php?k=3&p=8&g=2235
    i porównaj do Twoich zdjęć
    sprzęt - sprzętem
    ale zwróć uwagę na kadry oraz na to jakie fotki (pewnie z kilkuset) zostały wybrane do pokazania publice
    przybliżenia i "ciasne" kadry a do tego konkretna akcja i walka boiskowa (a nie przebieżki na rozgrzewce)
    nie ma sensu pokazywanie zawodnikow nie bedacych w akcji i mozna ich spokojnie wyciac na etapie kadrowania
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

jeszcze jedno ...
    chyba wiem czemu wybrałeś te bardzo statyczne fotki
    bo pewnie fotki z szybką akcją wyszły u Ciebie poruszone
    a dlaczego? bo czas 1/200 czy 1/250 jest za długi na piłkę nożna ... następnym razem skróć czas do 1/500 sek.
    fotki będą wtedy ciemniejsze (na etapie obróbki będzie można to troszeczkę poprawić) ale za to fotki nie będą rozmyte
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

No zgadza się, robiłem zdjęcia 1/160 i dość poruszone były. Następnym razem spróbuję skrócić czas. Niestety mam dość ciemne szkło które nie jest przystosowane do zdjęć w meczach.

Uprawnienia umieszczania postów