Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Bregenz - czesc I

Wspomnienia z wakacji - Bregenz nad jeziorem Bodenskim.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

12.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Ladne kolory, ładne światło - ale reszta bez ładu i składu i staranności (niektóre należaloby wyprostować...)
    Głowny zarzut to brak przemyślanej, harmonijnej kompozycji tych kadrów. Pretensję mam zwłaszcza do 6-ki i 7-ki, gdzie proporcje kadru nie zgrywaja sie z tematem (zdjecia robią wrażenie zbyt wąskich)
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Pretensję mam zwłaszcza do 6-ki i 7-ki, gdzie proporcje kadru nie zgrywaja sie z tematem (zdjecia robią wrażenie zbyt wąskich)
    Hm, szóstka to ogniskowa 16mm... Co do prostowania - linia brzegowa nie zawsze jest prosta (tak było w tym przypadku), stąd wrażenie krzywizny.

Domyślnie

No to daj tą Bregencję.....
    Tam jest naprawdę fajnie,tak po jednej,jak i po przeciwnej stronie jeziora.
    Tu...mały związek z tytułem.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Pozazdrościć warunków do fotografowania. Za udane bardzo uważam 2,3, 7.
    8 byłoby świetne gdyby pozbyć się tych 2 fotografów

Domyślnie

9 i 10 najbardziej mi się podobają,chociaż 9 widziałbym ze słońcem po środku, a 10 bez kaczek i trochę w górę,bo szkoda uciętej chmurki.Takie moje skromne amatorskie zdanie
    D601855VR 35 1.8G S1020

Domyślnie

światło miałes piękne , tego co sie działo na niebie tylko pozazdroscić - mnie sie jednak wydaje ze nie do końca wykorzystałes to co Ci zaoferowano - szkło jak piszesz szerokie tym bardziej mogłes sie bardziej przyłozyć do staranniejszego (czytaj bardziej przemyślanego kadrowania )
    weżmy np. nr 7 piękne niebo az sie prosi o szeroki poziomy kadr (nie koniecznie z ta postacią)jezeli juz musiałaby być to przemyslanie, a tak pion, centralna postać, ciemny dół - i tylko w głębi cudne niebo ale to dla tego zdjecia zbyt mało

sorry ale tak to niestety wygląda -- pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    weżmy np. nr 7 piękne niebo az sie prosi o szeroki poziomy kadr (nie koniecznie z ta postacią)jezeli juz musiałaby być to przemyslanie, a tak pion, centralna postać, ciemny dół - i tylko w głębi cudne niebo ale to dla tego zdjecia zbyt mało
    Teraz lepiej? 7(b).

6(b) - poziomo

Uprawnienia umieszczania postów