Close

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 215

Wątek: DX vs FX

Domyślnie

No chyba, że ktoś "zdradzi" system
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez looki Zobacz posta
    No chyba, że ktoś "zdradzi" system
    Właśnie to mnie czasami zastanawia dlaczego fotoreporterzy wybierają C a nie Nikosia ?
    Zawsze jak się ogląda transmisję z jakiś sportów czy eventów to większość ma C czy jest to zasługa tanich szkieł ? nie mówie tu o 1200 f5.6 :P

Domyślnie

Być może wynika to z faktu, iż Nikon przespał kilka lat. Ostatnio odrabia szybko ten dystans ku radości wielu. Z drugiej strony duże agencje nie wymienią nagle sprzętu C na N z wiadomych względów Tym bardziej w dobie nadciągającego widma znacznej recesji.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez W1LOVE Zobacz posta
    Właśnie to mnie czasami zastanawia dlaczego fotoreporterzy wybierają C a nie Nikosia ?
    Zawsze jak się ogląda transmisję z jakiś sportów czy eventów to większość ma C czy jest to zasługa tanich szkieł ? nie mówie tu o 1200 f5.6 :P
    Koszty. Ale przynajmniej w Szczecinie po chwilowej dominacji C sporo fotoreporterów (lub tych, którzy się za nich uważają ) ma jednak N.
    D90 + D50 + F801s, N18-70, S70-200 2.8 II, N70-210, SB-600, Naneu Sahara 217F

Domyślnie

"Wiem o co wam chodzi, macie rację co do efektu, ale użyliście do opisu złego w tej sytuacji słowa "krotność"."

Krotność jest slowem uniwersalnym (spotykanym nie tylko w opisach obiektywow)
    i mysle, ze najczytelniej byloby tu uzyc zwrotu "krotność optyczna".
    Wtedy proby "interpretacji" nie mialyby uzasadnienia.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasiu Zobacz posta
    Koszty. Ale przynajmniej w Szczecinie po chwilowej dominacji C sporo fotoreporterów (lub tych, którzy się za nich uważają ) ma jednak N.
    Bez obrazy, ale nie miałem na myśli lokalnych gazet, czy też oddziałów terenowych dzienników. Chodziło mi raczej o "tych" akredytowanych na _światowe_ imprezy.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez W1LOVE Zobacz posta
    Weź pod uwagę, że to się mocno zmieniło ostatnio. Widziałeś transmisje z ostatniej olimpiady?
    Gdzieś na forum było takie panoramiczne zdjęcie...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez looki Zobacz posta
    Bez obrazy, ale nie miałem na myśli lokalnych gazet, czy też oddziałów terenowych dzienników. Chodziło mi raczej o "tych" akredytowanych na _światowe_ imprezy.
    Zdjęcia dla PAP z Iraku w znakomitej większości zrobił Jerzy Undro, który pracuje na codzień w szczecińskim oddziale PAP. Był w Iraku nie raz, ani nawet nie dwa. I zabierał Nikona. Irak to raczej światowa impreza
    D90 + D50 + F801s, N18-70, S70-200 2.8 II, N70-210, SB-600, Naneu Sahara 217F

Domyślnie

Dzięki za odpowiedźi ale właśnie tak mi się zdawało że C jest poprostu tańszym systemem :P
    i fotoreporterzy właśnie go wybierają. Ale jak ktoś ma dużą kasą to może sobe pozwolić na Nikona. Co do agencji to bym się zastanawiał bo można mieć swój sprzęt :P nie zawsze agencja daje aparacik.

Domyślnie

Osobisty fotograf ostatnich sześciu ! papieży używał i C i Nikonów lecz
    to NIKON jest tym jedynym, wybranym przez niego aparatem.
    http://www.autoflesz.pl/artykuly/203...i_milosci.html
    Zachwyt nad czarno białymi zdjęciami, to ściema niespełnionych jurorów fotografików

Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów