Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Madzia

Domyślnie Madzia

Cześć, to moje pierwsze (poważniejsze) próby robienia portretów. Jak na razie mam zestaw D90 + 18-105 (kitowy ale nie do kitu ) co poprawić ? co robić lepiej ? czy też darować sobie portrety :E

W planach mam kupno stałki (50mm 1,8f lub 85mm 1,8f) które lepsze by było ? A teraz pora na fotki (wiał dosyć mocny wiatr ale chyba tak źle nie wyszło) (wybrałem 3 najlepsze)

Talking

Cytat Zamieszczone przez IIGrzesiekII Zobacz posta
    Cześć, to moje pierwsze (poważniejsze) próby robienia portretów. Jak na razie mam zestaw D90 + 18-105 (kitowy ale nie do kitu )
    odnieś sprzęt do sklepu - Twój egzemplarz jest do kitu jednak !

Domyślnie

chyba sie trzeba zgodzić z przedmówcą. Dlaczego ? ano bo nie ostre i po oglądaj sobie trochę forum zobacz jak sie robi portrety poćwicz i wtedy sie chwal

Domyślnie

Na początek proponuję uzywać krótszych czasów przy ogniskowej 105mm

Pozdrawiam
    Sporo klocków spod znaku N

http://larky.pl

Oszczędny w słowach Awatar nim
    Miasto
    Okolice stolicy

Domyślnie

Może na początek poczytaj coś o kadrowaniu. Może chociaż najprostszy trik ze złotym podziałem i mocnymi punktami. Może nie otwieraj przysłony tak szeroko bo jak widzisz nie dajesz rady ustawić ostrości. Może się uda. Widziałem raz na forum jeden gorszy portret.
    NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
    # kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #

Domyślnie

tak jak napisałem to są dopiero małe kroczki, za krytykę dziękuję, poprawię to co trzeba i następne zdjęcia będą o niebo lepsze

Domyślnie

3mamy za pisadlo...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    K/oświęcimia

Domyślnie

kurcze... ale napewno wszytsko ok z twoim nikosiem i kitem... Mam identyczny zestaw ale takiej nieostrości to tylko przy pomyłkach w manualu sie mogę nabawić. a nad kadrami do portretów jeszcze musisz poproacować.. pozdrawiam.
    \ D90 \ 18-105 3.5-5.6 \ 50 1.8 \ Sunpak PZ42x \

Domyślnie

wszystko z nim okej, to że nie ostre to tylko moja wina bo ... szedłem tyłem i robiłem te 2 zdjęcia (1 i 3). Co do kadrów i innych rzeczy, to sporo nauki mnie jeszcze czeka. pozdrawiam

Domyślnie

Dobrze ze wrzuciles te zdjecia. Dostaniesz zimny (w tym przypadku bardzo zimny) prysznic to sie szybko nauczysz A tak to nadal robilbys kiepskie foty nie wiedzac nawet ze sa do bani. Zycze zapalu i czekam na lepsze foty
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów