Close

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 168

Wątek: P6000 vs G10

Domyślnie

Masz rację. Jak będzie jeszcze nie wiadomo. Dostępne sample są robione przy ISO 80, więc niewiele mówią o radzeniu sobie puszki w trudnych warunkach oświetleniowych. Zgadzam się również w kwestii wagi i rozmiarów, przy czym G10 do kieszeni koszuli też raczej nie włożysz.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Koncepcja zasilania 4 ma paluszkami trąci amatorszczyzną... Poza tym to jest multi zoom - gabaryty jak lustro.
    Greg
    ------------
    NIKON D80/grip MB-D80 + 2 x En-El3e/Nikkor 18-70 IF ED/Nikkor 55-200 ED

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregez1975 Zobacz posta
    Koncepcja zasilania 4 ma paluszkami trąci amatorszczyzną... Poza tym to jest multi zoom - gabaryty jak lustro.
    Są miejsca na świecie, nomen omen bardzo atrakcyjne fotograficznie, gdzie dużo łatwiej o baterie niż gniazdko 220V. Odnośnie gabarytów, zgadzam się, że nie jest "kieszonkowy", aczkolwiek do rozmiarów lustra (z obiektywem, rzecz jasna) trochę mu brakuje.

Domyślnie

Pewnie masz rację. Wiadomo kiedy premiera ?
    Greg
    ------------

Domyślnie

o ile dobrze pamiętam 6.12 premiera światowa -nie wiem kiedy dostępny będzie u nas.

marekm, dzięki za linka do sampli (jak się nimi kiedyś interesowałem to jeszcze nie byłoi z SX1, były tylko z SX10)
    Co do rozmiaru - dla mnie nawet G10 jest już właśnie za duży! LX-3 mniejszy choć owszem do każdej kieszeni nie wejdzie.
    SX1 może być bardzo fajnym rozwiązaniem (przynajmniej po parametrach sądząć) - paru osobom już go poleciłem.(raczej początkującym)
    Lustrzanki jednak raczej komuś zaawansowanemu nie zastąpi, ale to jak rozumiem już w tym wątku ustaliliśmy wcześniej.

Domyślnie

Nie no SX1 wygląda ciekawie, ale tak jak Maciex stwierdziłeś - to wybór raczej dla początkujących lustrzankofobów
    CMOS też można schrzanić opakowując to wszystko koszmarnym procesorem ( vide Sigma DP1). Mnie ten sprzęt nie przekonuje.
    Greg
    ------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregez1975 Zobacz posta
    Nie no SX1 wygląda ciekawie, ale tak jak Maciex stwierdziłeś - to wybór raczej dla początkujących lustrzankofobów
    CMOS też można schrzanić opakowując to wszystko koszmarnym procesorem ( vide Sigma DP1). Mnie ten sprzęt nie przekonuje.
    1. Jeszcze nie ma go na rynku, nikt go nie testował, więc na wyrok jest chyba nieco za wcześnie
    2. Na nartach lub w podróży motocyklowej (moje hobby) może być przydatny
    3. Ten aparat nie jest alternatywą dla lustrzanki, ale czasami może być ..... (patrz pkt. 2).

Domyślnie

Marekm,

Jeszcze go nie ma, to prawda, ale już widać do kogo jest adresowany - mało to na ryku multizoomów? Choćby Nikonowski P80 - ale nie traktuj tego jako konkretnego porównania. CMOS na pokładzie , jak pisałem, nie świadczy o niczym - a jeśli chodzi o wyprawy rower/motocykl/spacer - to nie wiem czy jednak nie wolę pancernego Olka Mju:
    Greg
    ------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Masz rację. Jak będzie jeszcze nie wiadomo. Dostępne sample są robione przy ISO 80, więc niewiele mówią o radzeniu sobie puszki w trudnych warunkach oświetleniowych. Zgadzam się również w kwestii wagi i rozmiarów, przy czym G10 do kieszeni koszuli też raczej nie włożysz.
    Zaciekawily mnie te sample. Ale cudow nie ma nawet na iso80. CMOSa ma juz camerze video i choc mniej napakowany, to szumi wyraznie. Tu bedzie tylko gorzej. Moze nieco lepiej niz z ccd, ale nieco lepiej niz tragicznie nie znaczy dobrze. Ja zadowolilbym sie 5Mpix.

Domyślnie

Ja wybierałem z DP1, G10 i Lx3. Padło na Lx3, szczególnie ze względu na wymiary i wagę. Ma też (ponoć) lepszy wyświetlacz - zobaczymy
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów