Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzezior Zobacz posta
    A ja może z drugiej strony. Kupiłem PRETECa 4GB oznaczonego jako szybka (133x) i działa wolniej od zwykłego Kingstona. A więc zdecydowanie odradzam. Zamówiłem natomiast LEXARa 133x i mam nadzieję być zadowolony - również z oprogramowania. Pozdrawiam.
    pewnie jakaś podróba ci sie trafiła ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domelmel Zobacz posta
    SanDiska Ultra II
    Tylko na internetowe super okazje kart SD to nalezy uwazac bo mozna trafic na podrobki, miej to na uwadze.
    Używam i działają bardzo dobrze. Do D80 wystarczą spokojnie.
    NIKON
    I powiedział Pan: "A gdyby pytali o mnie ateiści... to mnie nie ma!"

Domyślnie

co do SanDisk ultra II potwierzdzam, sam uzywam wersje 15mBit/s 8GB i dziala wysmienicie
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Co do firm mogę polecić głównie SANDISK (jak większość osób w wątku) oraz PQI, CORSAIR i TOSHIBA. Nienajgorsze są ponoć TRANSCEND (to duży producent pamięci RAM do PC).

Ja myślę, że lepiej kupić kartę lepszą (szybszą - większy komfort) niż zaoszczędzić parę złotych i być niezadowolonym. Tymbardziej, żę teraz karty są taniutkie. Ja za MemoryStick (SONY) 256 MB płaciłem ok. 430 zł (parę lat temu) Dziś są kilkadziesiąt razy tańsze!
    D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
    www.fotoryzacja.pl
    TOTAL BEGINNER

Domyślnie

A ja mam w końcu czytnik kart
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

push
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie z innej beczki - ale też związane z kartami...

Jakiej pojemności MAX - mogę podłączyć kartę do D80? - w instrukcji nie znalazłem info..

Sam używam SDHC sandisk extreme III 4GB - do której w komplecie był mały czytnik i pokrowiec.

Domyślnie

Max pojemność SDHC to jest 32GB...czyli pewnie 32GB
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez push Zobacz posta
    Jakiej pojemności MAX - mogę podłączyć kartę do D80? - w instrukcji nie znalazłem info..
    Jak to nie znalazłeś? Na 122 stronie stoi jak byk: 4GB Czyli kupiłeś idealnie
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Ja mam Transcend'a 8GB i drugą 2GB Sandisc Extreme ileś tam, w sumie to nie robiłem jakichś testów, ale jak przyjdę do domu to z ciekawości sprawdzę czy jest jakaś róźnica między nimi.

Zazwyczaj z wygody siedzi Transcend w puszce i nie mam problemów z tym producentem.
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

kupiłem więc SanDisk ultra II i faktycznie różnicy w zapisie nie widzę
    w seriach tak samo jak EXTREME różnica między ULTRA a EXTREME
    jest bardzo duża więc nie ma sensu przepłacać i kupować EX
    ULTRA II w zupełności starcza

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów