Szukaj
co do SanDisk ultra II potwierzdzam, sam uzywam wersje 15mBit/s 8GB i dziala wysmienicie
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Co do firm mogę polecić głównie SANDISK (jak większość osób w wątku) oraz PQI, CORSAIR i TOSHIBA. Nienajgorsze są ponoć TRANSCEND (to duży producent pamięci RAM do PC).
Ja myślę, że lepiej kupić kartę lepszą (szybszą - większy komfort) niż zaoszczędzić parę złotych i być niezadowolonym. Tymbardziej, żę teraz karty są taniutkie. Ja za MemoryStick (SONY) 256 MB płaciłem ok. 430 zł![]()
(parę lat temu) Dziś są kilkadziesiąt razy tańsze!
D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
www.fotoryzacja.pl
TOTAL BEGINNER
A ja mam w końcu czytnik kart![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Mam pytanie z innej beczki - ale też związane z kartami...
Jakiej pojemności MAX - mogę podłączyć kartę do D80? - w instrukcji nie znalazłem info..
Sam używam SDHC sandisk extreme III 4GB - do której w komplecie był mały czytnik i pokrowiec.
Max pojemność SDHC to jest 32GB...czyli pewnie 32GB![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Ja mam Transcend'a 8GB i drugą 2GB Sandisc Extreme ileś tam, w sumie to nie robiłem jakichś testów, ale jak przyjdę do domu to z ciekawości sprawdzę czy jest jakaś róźnica między nimi.
Zazwyczaj z wygody siedzi Transcend w puszce i nie mam problemów z tym producentem.
NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900
kupiłem więc SanDisk ultra II i faktycznie różnicy w zapisie nie widzę
w seriach tak samo jak EXTREME różnica między ULTRA a EXTREME
jest bardzo duża więc nie ma sensu przepłacać i kupować EX
ULTRA II w zupełności starcza
Skontaktuj się z nami