Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Domyślnie Karta pamięci do D80

Witam

Czy moglibyście mi polecić kartę SD do Nikona D80 od 4-8GB, która będzie na tyle szybka, żeby nadążyła za aparatem z zapisem. Czy polecacie jakąś konkretną firmę i model. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Domyślnie

Secure Digital X GB SanDisk Extreme III
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Ja używam SanDiska Ultra II (praktycznie nie używam trybu seryjnego) i dla Ciebie, gdy priorytetem są fotki seryjne, "moja" karta będzie zbyt wolna. Mój d80 pierwsze 6 kl robi w około 2 sek (bufor) by później prędkość spadła do około 1 kl/sek. Dla seryjnych, za poprzednikiem, weź Extreme.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-11-2008 o 18:50 Powód: pis.
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Oczywiście koledzy wyżej mówią o kartach SDHC. W SD nie ma się już co pchać. Ja mam SDHC klasy 4 w D60 i nie narzekam.

Domyślnie

W D80-e miałem Sandisk SDHC 4GB Extreme III, żadnych problemów z zapisem i jej szybkością, choć możesz już kupić Extreme IV - uważam, że nie ma co przepłacać, "trójka" będzie dla Ciebie wystarczająco szybka w D80 nawet w NEF-ch.
    Pozdrawiam
    Darek

Domyślnie

zapomniałem dodać, że podane przeze mnie prędkości zapisu dotyczą kombinacji RAW+jpg
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

Skoro nie wiesz, jaką chcesz kupić kartę, to znaczy, że tak jak połowa z forumowiczów (np. ja ) jesteś fotoamatorem. Dlatego nawet jak kupisz sobie Extreme XXXII, to nie poczujesz wyraźnej różnicy. Przy jpg najwyższej jakości bufor w D80 starcza na 9 zdjęć. Czy robisz serie po więcej? Jeśli nie, lub rzadko, to styknie Ci nawet zwykła karta Sandisk 4 GB z Tesco.
    Pozdrawiam
    UKRADZIONY Nikon D80 (sn: 7026853), UKRADZIONYAF Nikkor DX 18-135mm (sn: 2271947)

Domyślnie

W D80 mam Sandisk SDHC 4GB Extreme III i jestem zadowolony, takze polecam.No ale ja uzywam amatorsko.
    D80 + N18-55VR + N50 f/1.8 + SB-800 + nogi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysc Zobacz posta
    W D80 mam Sandisk SDHC 4GB Extreme III i jestem zadowolony, takze polecam.No ale ja uzywam amatorsko.
    ta sama sytuacja.. karta świetnie się sprawdza.
    D80 + 18-135 + 50/1.8D + UV Marumi WPC + polar Marumi DHG + Raynox DCR-250 + pilot
    http://myblue7.deviantart.com/gallery/
    "Panie, pozwól mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"

Domyślnie

Ja korzystam z Emteca class 4 o pojemności 4 GB. Mimo, że wszyscy mi wieszczyli szybki wybuch, zniszczenie, zawieszenie i ogólnie armagedon spowodowany "jakością" karty. To jednak sprawuje się dobrze, nigdy mnie nie zawiodła i polecam bo świetna cena za sporą pojemność
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów