Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie F100 - popychacz przysłony

Witam!
    Dostałem dziś F100. Co 10-15 klatek zacina się popychacz przysłony i aparat wyświetla ERR. Czy to normalne w tych puszkach? Możecie coś więcej powiedzieć? Ktoś miał taki problem? Ile kosztuje/może kosztować naprawa?

Aparat miał być w stanie idealnym o małym przebiegu. Z opisu wyliczyłem może ze 200 filmów. Ale nie wierzę, żeby takie uszkodzenie powstało po takim przebiegu. To sprzęt zawodowy a nie amatorski, więc nie może co 100 rolek lecieć na serwis.
    Smiena Symbol

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

No to nie jest normalne. Ze wszystkimi szkiełkami tak jest?? W stopce widnieje jedno szkiełko.
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    No to nie jest normalne. Ze wszystkimi szkiełkami tak jest?? W stopce widnieje jedno szkiełko.
    akurat z tym nie testowane. Mam jeszcze dwa zoomy, 28-70 i 35-70. Jest tak samo. Założyłem nawet film. Wywalając rolkę 4,5kl/s zacięło się 5 razy.
    Smiena Symbol

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Dziwna sprawa. Może przeczyść styki wszystkie spirytem albo gumką do mazania. Nigdy nie miałem Err w F100 - a dość nagminnie używam tego body. Puszka jest z linii profi - więc no nie może być takich dziwactw. Na ile pewny był koleś od którego to kupowałeś?? Nie dał rękojmi choć kilkudniowej??
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    dziwactw. Na ile pewny był koleś od którego to kupowałeś?? Nie dał rękojmi choć kilkudniowej??
    Starszy Pan który pstrykał nim ptaszki i zamienił go na F80. Odsyłam aparat. Poszukam innego.
    Smiena Symbol

Domyślnie

Miało być D80
    Smiena Symbol

Domyślnie

i uważajcie na to F80 http://allegro.pl/item475622913_nikon_f80.html - ja go zwróciłem.
    Smiena Symbol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h2o Zobacz posta
    Witam!
    Dostałem dziś F100. Co 10-15 klatek zacina się popychacz przysłony i aparat wyświetla ERR. Czy to normalne w tych puszkach? Możecie coś więcej powiedzieć? Ktoś miał taki problem? Ile kosztuje/może kosztować naprawa?
    U mnie tak było z F4. Okazało się, że to padła elektronika. Aparat cały czas zamykał przysłonę na max. (czyli najmniejszą dziurę). Pozostawała praca tylko w trybie M oraz A - czyli tam gdzie przysłonę ustawia się pierścieniem na obiektywie (bo w tych przypadkach to obiektyw decyduje o max. przysłonie - nawet jak popychacz "zejdzie" na sam dół).

Domyślnie

ja chyba kupię F80. Tańszy, lżejszy i używane amatorsko więc nie mają kosmicznych przebiegów. Mam tylko pytanie jeszcze do kolegów, a nie chce zakładać kolejnego wątku. Mianowicie, czy NIkon FM3A będzie pracował poprawnie ze wszystkimi szkłami NIKKOR, które mają pierścień przysłony?
    Smiena Symbol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h2o Zobacz posta
    ja chyba kupię F80. Tańszy, lżejszy i używane amatorsko więc nie mają kosmicznych przebiegów. Mam tylko pytanie jeszcze do kolegów, a nie chce zakładać kolejnego wątku. Mianowicie, czy NIkon FM3A będzie pracował poprawnie ze wszystkimi szkłami NIKKOR, które mają pierścień przysłony?
    nonAI raczej odpadają, z pozostałymi bez problemów.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów