Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikon COOLPIX S710

Wiec zakupiłem dla mojej piekniejszej połowicy nowego Nikona Coolpixa S710 .
    Kolor wybrała żonka
    (czarny - miała , srebrny- miała .Miał być inny : różowy, zielony, czerwony, kompromisem okazał sie bordowy)
    Powiem wam iż tak fajnego coolpixa to jeszcze nie widziałem a to co mogłem na chwilke zabawy nim zaopserwować (w porównaniu do modeli z przed 1,5 roku bo takie jeszcze ma zonka) to :
    - szybki start
    - szybkie foto seryjne
    (zrobił minimum 20 fotek - a ja sie zastanawiałem czy działa bo nie słychać klapiacego lustra )
    - przegladanie super - wybierak z przyciskiem OK działa jak jog dial a przegladanie w/w zdjeć zrobionych w serii wygladało jak nakrecony film .
    - wspomaganie auto fokusa bardzo dobrze działa nie tak jak naszym starym coolpixsie
    - VR nie wiem co z nim zrobili ale działa dużo lepiej a podobno ma cztery funkcje przeciwdziałające rozmyciu obrazu
    - LCD3" , tryby ekspozycji (P, S, A i M)
    - Rozdzielczość 14,5 mln pikseli

Uwagia jest tylko jedna powinni dawać dodatkowy akumulator w zestawie bo przy dobrej zabawie mija szybko czas ale i akumulator sie wyładowuje .

I tyle pamietam na 5 minut bo i tyle miałem zabawy nie wolno mi go organoleptycznie okiełznać bo nie jest moj
    Żona jest zachycona (a ja mam pretekst by nowe B+W zamowić )
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie Moze cos na temat jakosci fotek

Moze jakies sample. Nic w sieci na temat tego aparatu nie ma. Mam dylemat miedzy dwoma aparatami Fuji F100fd czy nikon S710.

Oszczędny w słowach Awatar Krzysq
    Miasto
    Mirosławiec/Szczecin

Domyślnie

Bawiłem się nim w pracy. Troche wyświetlacz szumi i potrafi się aparat zawiesić z komunikatem "błąd obiektywu" na wyświetlaczu.
    Canon 50D | C50 1.4 | EX 580 II | Crumpler MT 5500

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysq Zobacz posta
    Bawiłem się nim w pracy. Troche wyświetlacz szumi i potrafi się aparat zawiesić z komunikatem "błąd obiektywu" na wyświetlaczu.
    Tak Błąd obiektywu miałem na kilka dni pare razy zastanawiałem sie czy sie piach nie dostał ale teraz zwracam uwage na to by nie dotykać obiektywu przy no/off i nie ma problemu.
    Jednak jak sie chwilke zastanowic to ze starym Coolpixem takich udziwnien nie było ale i tak Ja jestem bardzo zadowolony .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

To tak na szybko strzelone :

D80tka z 18-105VR 1/100 i f3.5 10 mpix:

S710 14.5 mpix- Auto :

Uprawnienia umieszczania postów