Ponizej znajdziecie link gdzie autor opisuje test 17-35 zarowno na d100 jak i pelnej klatce analogowej. wyniki zaskakujace?
Nikkor 17-35/2.8 test
Szukaj
Ponizej znajdziecie link gdzie autor opisuje test 17-35 zarowno na d100 jak i pelnej klatce analogowej. wyniki zaskakujace?
Nikkor 17-35/2.8 test
www.klinika-urody.eu | Nikon D700 | Nikkor 17-35/2.8 | Nikkor 50/1.4 | Nikkor 105/2.8 Macro | CZ 85/1.4 | (...) MAC addicted (...)
NieZamieszczone przez bast3k
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
bast3k, nie, i to z dwóch powodów:
po pierwsze, to już to było
po drugie, akurat mam 18-35, więc nie zaskakuje mnie, że tak dobrze wypadł w tym teście, bo to dobry zoom.
skoro bylo, to niech moderator wywali. dla mnie jako potencjalnego kupca 17-35 to wyniki przerazajace jesli chodzi o ten obiektyw...
www.klinika-urody.eu | Nikon D700 | Nikkor 17-35/2.8 | Nikkor 50/1.4 | Nikkor 105/2.8 Macro | CZ 85/1.4 | (...) MAC addicted (...)
MzMarcin użytkuje ten obiektyw, może się wypowie?
Moja opinia jest taka, że do fotografii klasycznej (?) jest wspaniały. W zasadzie nie odpinałem go od F80. Z cyfrą gorzej, a pod światło
Możesz jeszcze popatrzeć tutaj: http://kenrockwell.com/tech/digital-...arpness-18.htm
Wini
Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej
Tak tak spoko, spoko obserwuję temat od początku. Co do mojej opinii to już nawet cropy wstawiałem…
Pomyślałem sobie, że za jakiś czas powoli jak będę miał chwilę wytchnienia zrobię to co już od dawna planuję a dopiero mam możliwość przeprowadzić… czyli taki mały własny porządny review
D200 + nikkor 12-24, kontra provia/velvia +17-35 skan na bębnie…
Jestem ciekawy tego porównania…
I wreszcie w identycznych warunkach…, aby rozwiać wszelkie wątpliwości D200 +17-35+35-70(to raz na reszcie powinno rozwiać pytania i wątpliwości na forum…)
Ale uprzedzam na razie z czasem krucho i kasąna materiał wywołanie i skan… Coś bliżej sierpnia prawdopodobnie…
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
MzMarcin - pewnie wszyscy, ale wole mowic za siebie, byliby niesamowicie wdzieczni za takie porownanie. Mnie 17-35 interesuje bardzo. Ogladalem mnostwo testow w necie. Sa one rozne, ale takiego mydla jak zaprezentowal to comerahobby.com nie widzialem nigdzie. W wolnej chwili jakbys mogl podeslac linki do swoich zdjec zrobionych 17-35 bylbym niesamowicie wdzieczny
bast3k
Wini, rzeczywiscie przeostrzone. Ale plastyka na najwyzszym poziomie!
P.S.
Fajny moooodel![]()
Matko Boska... Ja myślałem, że wszystkie te zabawki służą do tego, żeby robić wyczesane zdjęcia, a nie marnować czas i kasę na takie bzdury...
Ludzie to naprawdę mają za dużo czasu. Jak to mawia mój kumpel - ludziom się w d... poprzewracało od dobrobytu.
Inni robią genialne zdjęcia pudełkiem po butach z otworkiem, starą 50/1.8 (bez "D", o zgrozo!!!), a inni marudzą, że 17-35/2.8 @2.8 pod światło w rogach traci kontrast i ostrość... na D100! Żenada.
Głowa mnie rozbolała, idę porobić zdjęcia moim badziewnym sprzętem, niegodnym nawet takich genialnych i wymyślnych testów...
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Skontaktuj się z nami