Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Plecak "Naneu Pro Alpha L" czy "Kata DR467"

Trudny wybór, cena zbliżona, oba mają wszystko to, co mi potrzeba, czyli:
    1. dwie komory
    2. możliwość wyjęcia części fotograficznej i utworzenia jednej komory
    3. komora na laptopa 15,4"
    Kata jakby mniej pojemna, tak przynajmniej wygląda na zdjęciach.
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Ja widziałem Katę na żywo, bo myślałem właśnie o wymianie swojej alphy na ten model.
    Jest znacznie mniej miejsca na sprzęt, górna komora porównywalna, ale za to mniej kieszonek na dodatkowe bajery.
    Do tego w Alphie sprzęt jest umieszczony za plecami, co uniemożliwia dostęp komuś niepożądanemu, a w Kacie łatwo otworzyć komorę i wyjąć coś.

Domyślnie

Czy tkanina z Alphy po jakimś czasie się "szmaci", tzn. staje się miękka, przeciera?
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Mi jak do tej pory nic się nie przetarło.
    Fakt, może nie jest tak sztywny jak na początku, ale nie widzę w tym problemu.

Domyślnie

to co mówi Mini, Kata na zdjęciach wygląda na bardziej pojemną sprzętowo :/
    Przymierz sobie i dopiero potem zdecyduj. Ja przymierzyłem i ... zrezygnowałem na rzecz torsopacka
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie wybór

Witam,
    Ma ktoś jeszcze jakieś uwagi do tych plecaków?
    Sam stoje przed wyborem między tymi dwoma modelami, czasem myślę też o naneu alpha.
    Plecak musi mieć koniecznie komorę na laptopa. Będzie najczęściej wykorzystywany jako plecak codzienny, w którym będzie przenoszony laptop oraz jakieś podręczne rzeczy, czasem łącznie a aparatem + 2-3 szkła + podstawowe akcesoria.
    Mini, bo Ty chyba jesteś dobrze zorientowany w plecaczkach (i nie tylko), - jak porównasz wielkość i ergonomię, tych 3 plecaków - tak w codziennym użytkowaniu?
    Chwalonej przez Ciebie Alphy troszkę się boje ze względu na to, że komora laptopa znajduje się na zewnatrz i mam wrażenie, że laptop jest tam mało zabezpieczony i najbardziej podatny na uszkodzenia.
    Naneu K3L widziałem na fotkach na plecach jakiegoś człowieka - i muszę przyznać, że troszkę spory. W góry chyba jak najbardziej ale na spacer po parku odrobinę za duży .

napiszcie coś

Uprawnienia umieszczania postów