Po zainstalowaniu CR w wersji 4.6 do Photoshopa CS3 (do tej wersji jest przeznaczony), po otwarciu RAW'a
w zakladce Camera Calibrations, pokazuje wersje 4.4.....moze ktos wie dlaczego tak sie dzieje?
Szukaj
Po zainstalowaniu CR w wersji 4.6 do Photoshopa CS3 (do tej wersji jest przeznaczony), po otwarciu RAW'a
w zakladce Camera Calibrations, pokazuje wersje 4.4.....moze ktos wie dlaczego tak sie dzieje?
Bo te profile pochodzą po prostu z ACR-a w wersji 4.4. Nowsze nazywają się Adobe Standard beta i beta 2.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 11-11-2008 o 18:30
Jeszcze raz - te profile, które nazywają się 4.4 noszą to miano na cześć faktu, że zostały wprowadzone z wersją 4.4. Nie mogą się pokazywać jako 4.6, bo to nie są profile wprowadzone z wersją 4.6 tylko z wersją 4.4.
Najnowsze profile, które moglibyśmy umownie nazwać 4.6 (czyli te, które zostały wprowadzone w momencie wprowadzenia ACR 4.6) nazywają się Adobe standard beta 2. Profile 4.4 zawsze i do usranej śmierci będą się tak właśnie nazywały, podobnie jak np. profile ACR 3.1, bo one nie zmieniają się przy każdej wersji i nie są dedykowane tylko i wyłącznie właśnie do jakiejś konkretnej wersji ACR-a, tylko są raz na czas aktualizowane, a ich nazwa jest orientacyjna.
No to ja się podłączę pod wątek - Czy ta wersja camery otwiera nefy tak jak zostały zapisane w aparacie ? Chodzi mi o to że wcześniej jak otwierałem nefy to zawsze trzeba było rzeźbić żeby poustawiać wszystko tak jak należy a teraz po update camery wszystko otwiera się tak jak zapisane (czyli tak jak w NXie) .
Tylko do pewnego stopnia. Używając Camera Matching Profiles możemy uzyskać rendering odpowiadający nikonowskim trybom standardowym, natomiast jeśli ustawimy customy, to oczywiście ACR tego nie odtworzy.
Skontaktuj się z nami