Ale jeżeli ktoś robi zdjęcia za pieniądze (np. wesela, jak autor wątku), to autobracketing już by się przydał. A w F90 trzeba mieć do tego drogą tylną ściankę. W F80 jest w standardzie.Zamieszczone przez majonez
Szukaj
Ale jeżeli ktoś robi zdjęcia za pieniądze (np. wesela, jak autor wątku), to autobracketing już by się przydał. A w F90 trzeba mieć do tego drogą tylną ściankę. W F80 jest w standardzie.Zamieszczone przez majonez
pomijajac jzu to ze 80tka zostala okreslona swietnym aparatem weselnym m.in na swietna prace autofocusa i najlepiej wytlumione lustro![]()
aha, z tego co wiem F90X uniemożliwia współpracę ze szkłami typu G (bez pierścienia przysłon), jest to spory minus biorąc pod uwagę to, iż wiele dobrych szkieł firmowych i niezależnych jest typu G
ani jedno szkło G nie jest dobre, ale dobre w sojej kitowej klasie możeZamieszczone przez StruceL
![]()
a brak pierścienia przysłony jest dla mnie wadą wykluczającą zakup takiego obiektywu...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Tak źle nie jest (dobrze też niestety nie). G(ówniane) szkła chodzą bez problemu w trybie "P" i "S".Zamieszczone przez StruceL
To trochę mało, ale lepszy rydz niż nic.
pozdrawiam Krzysiaczek
Jedno jest pewne - są _zanacznie_ tańsze niż "niegówniane".
Jak dla mnie, kolejny argument, żeby odpuścić sobie F90.
a moze warto dolozyc troche i kupic cos co zaspokoi wszystkie potrzeby czyli F100 albo poczekac kilka miesiecy i kupic cyfre D70. Prawdopodbnie za kilka miesiecy cena uzywanego D70 bedzie oscylowac na poziomie uzywanego F100 dzis. Tyle ze wowczas bedzie juz nastepca D70.
A jak przysłone ustawisz, skoro pierścienia nie ma, a body tez nia nie steruje ręcznie ?Zamieszczone przez Populares
No widzisz punkt patrzenia, zalezy od punktu siedzeniaZamieszczone przez Populares
![]()
Od szkieł "G" niejednokrotnie tańsze są manuale (na rynku wtórnym oczywiście)
Ja gdy przesiadałem się na AF-a nigdy bym nie brał nawet najbardziej bajeranckiej puszki nie kumających manuali, bo nie miałbym co do niej zapiąć.
pozdrawiam Krzysiaczek
bajki godocie towarzyszu...spójrz na moją stopkę...tam nie ma drogich szkieł , a puszka ma takie same możliwości w tym zakresie co F90...manuale kosztuja połowę tego co G, a ich jakość jest o niebo, albo i dwa lepsza...Zamieszczone przez Populares
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami