Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majonez
    Witam
    A lampa, jak ktoś zajmuje się profesjonalnie fotografią, a Pan Dawid fotografuje wesela to pewnie używa zewnętrznej lampki i wbudowana na nic się nie zda. Reasumując aparaty sa podobne, i zarówno jedna, decyzja jak i druga bedzie właściwa.
    Ale jeżeli ktoś robi zdjęcia za pieniądze (np. wesela, jak autor wątku), to autobracketing już by się przydał. A w F90 trzeba mieć do tego drogą tylną ściankę. W F80 jest w standardzie.

sailor
    Gość

Domyślnie

pomijajac jzu to ze 80tka zostala okreslona swietnym aparatem weselnym m.in na swietna prace autofocusa i najlepiej wytlumione lustro

Domyślnie

aha, z tego co wiem F90X uniemożliwia współpracę ze szkłami typu G (bez pierścienia przysłon), jest to spory minus biorąc pod uwagę to, iż wiele dobrych szkieł firmowych i niezależnych jest typu G

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL
    aha, z tego co wiem F90X uniemożliwia współpracę ze szkłami typu G (bez pierścienia przysłon), jest to spory minus biorąc pod uwagę to, iż wiele dobrych szkieł firmowych i niezależnych jest typu G
    ani jedno szkło G nie jest dobre, ale dobre w sojej kitowej klasie może
    a brak pierścienia przysłony jest dla mnie wadą wykluczającą zakup takiego obiektywu...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Tak źle nie jest (dobrze też niestety nie). G(ówniane) szkła chodzą bez problemu w trybie "P" i "S".
    To trochę mało, ale lepszy rydz niż nic.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Tak źle nie jest (dobrze też niestety nie). G(ówniane) szkła chodzą bez problemu w trybie "P" i "S".
    To trochę mało, ale lepszy rydz niż nic.
    A w "A" nie "chodzą"?

Może są gówniane, może nie są, rzecz gustu.
    Jedno jest pewne - są _zanacznie_ tańsze niż "niegówniane".

Jak dla mnie, kolejny argument, żeby odpuścić sobie F90.

Anonymous
    Gość

Domyślnie

a moze warto dolozyc troche i kupic cos co zaspokoi wszystkie potrzeby czyli F100 albo poczekac kilka miesiecy i kupic cyfre D70. Prawdopodbnie za kilka miesiecy cena uzywanego D70 bedzie oscylowac na poziomie uzywanego F100 dzis. Tyle ze wowczas bedzie juz nastepca D70.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Populares
    A w "A" nie "chodzą"?
    A jak przysłone ustawisz, skoro pierścienia nie ma, a body tez nia nie steruje ręcznie ?

No widzisz punkt patrzenia, zalezy od punktu siedzenia
    Od szkieł "G" niejednokrotnie tańsze są manuale (na rynku wtórnym oczywiście)
    Ja gdy przesiadałem się na AF-a nigdy bym nie brał nawet najbardziej bajeranckiej puszki nie kumających manuali, bo nie miałbym co do niej zapiąć.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    A w "A" nie "chodzą"?
    A jak przysłone ustawisz, skoro pierścienia nie ma, a body tez nia nie steruje ręcznie ?

Nie mam F90, skąd mam wiedzieć, że to profesjonalne body nie potrafi sterować przysłoną?
    Ciekawi mnie w takim razie, jak to działa w P i S - tylko na jednym otworze (pełnym, minimalnym)?

Czy jest w F90 coś takiego, jak "fleksja progamu"?

No widzisz punkt patrzenia, zalezy od punktu siedzenia
    Od szkieł "G" niejednokrotnie tańsze są manuale (na rynku wtórnym oczywiście)

Używany manual faktycznie może być tańszy niż nowy AF-G.
    Używany do używanego już niekoniecznie.

Ja gdy przesiadałem się na AF-a nigdy bym nie brał nawet najbardziej bajeranckiej puszki nie kumających manuali, bo nie miałbym co do niej zapiąć.
    No tak, jeżeli ktoś ma walizkę starych obiektywów, to faktycznie.
    Jeżeli dla odmiany ktoś nie ma nic z Nikona, to kupowanie starej puchy, która kuma tylko manuale, albo AF, ale tylko te k....sko drogie nie jest raczej opłacalnym biznesem.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

No tak, jeżeli ktoś ma walizkę starych obiektywów, to faktycznie.
    Jeżeli dla odmiany ktoś nie ma nic z Nikona, to kupowanie starej puchy, która kuma tylko manuale, albo AF, ale tylko te k....sko drogie nie jest raczej opłacalnym biznesem.
    bajki godocie towarzyszu...spójrz na moją stopkę...tam nie ma drogich szkieł , a puszka ma takie same możliwości w tym zakresie co F90...manuale kosztuja połowę tego co G, a ich jakość jest o niebo, albo i dwa lepsza...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów