Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Mam tego x80...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Mam rowniez X80 i dziala ok

Domyślnie

PRETEC 1 GB X 80 , zadnych kłopotów
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Mam Kingstona 1 Gb 50x ponad pol roku - w pierwszym tygodniu cos mi wariowalo - kiedy robilem NEF + jpg lub nawet same jpg-i zdjecia w jpg byly "uszkodzone" - PS je otwieral, ale czasami wygladalo tak ze od polowy zdjecia w gore jakby brakowalo jakiegos koloru - najczesciej wszystko bylo w kolorze zielonym, lub wyskakiwaly jakies poziome czerwone paski...

Sformatowalem karte kilka razy (nie specjalnie - na pusto, tylko po kazdym zgraniu zdjec) i problem zniknal, nie pamietam nawet po ktorym formatowaniu... Od pol rou chodzi jak trzeba.
    5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

Domyślnie

till, hmmm moze mi sie tez poprawi, ale chyba i tak sprobuje wymienic, bo o czym zapomnialem jeszcze ma ona mniejsza pojemnosc ... miesci o dwa NEFy mniej niz kingston
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajdar
    kurna moze to kwestia ze z ta x40 cos nie teges... Al a Ty jakie masz x40, czy x80???
    Mam x40 i x80 od dość dawna i jest OK.
    Fakt że z rok temu nazad x40 odmówił współpracy nie tylko z D70,ale z innym sprzętem także.
    Wymieniono mi go bez problemu na x40 i działa.
    Jacek

Domyślnie

Witam,

Jesli kogos zainteresuje to oddalem do reklamacji i dostalem karte zpowrotem (dosc szybko) z adnotacja ze karta jest sprawna
    Niestety nie spisalem numeru i nie wiem czy to ta sama karta, bo problem zniknął. Nie ma bledow zapisu, ale niestety zauwazylem (tak sobie testujac), ze karta jest straaaaasznie wolna, normalnie tagedia w porownaniu do Kingstona x50 !
    Nie robie raczej zdjec seryjnych, ale ta karta potrafi dokuczyc nawet przy normalnym dzialaniu, zapelniam bufor po 4- 5 fotach i musze chwile odczekac, podglad tez chwile trwa, kasowanie swiezo zrobionej foty to znow opoznienia - wyraznie odczuwalne.

Sam juz nie wiem czy to normalne, w koncu x40, a x50 to nie jest duza roznica, ale w tym przypadku jest roznica kolosalna...

Można reklamowac szybkość transferu karty? i jak to sprawdzic? zapewne nie w aparacie?

PS Nie kupujcie Pretec-a x40 do D70

Pozdr
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

hajdar, a nie pszyszło Ci doi głowy że to wina czytnika lub USB u Ciebie w kompie? Miałem taki przypadek ale o dziwo zdjęcia w aparacie wyświetlane były poprawnie. Pomogła zwykła wymina czytnika kart na ciut droższy...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

oddaj na podstawie niezgodnosci towaru z umowa zakupu
    sprzedali szybka karte a jest wolna
    wez aparat i pokaz jak dziala karta normalna a jak ta i tyle
    zarzadaj kasy i nie zgadzaj sie na naprawe czy wymiane, chyba ze na inny model
    pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Al: przyszlo wiec sprawdzilem zgrywajac zdjecia poprzez kabel bezposrednio z aparatu - to samo, ale tak jak pisze problem znikl, czytnik ten sam od 2 lat i zadnego problemu nie bylo i nie ma- oprocz tej karty. A jesli chodzi mi o szybkosc to o to sie dzieje w aparacie, a nie zczytywanie karty.

rabijki: gdyby to byl normalny sklep to pewnie mialbym juz nowa karte, zapewne doplacilbym za x80, ale to jest p... market i ma swoje procedury i panienka od reklamacji nie podejmie decyzji, wiec pozostaje mi tylko oddanie karty na reklamacje, opisanie problemu i czekanie 2 tygodnie na odpowiedz dystrybutora - ze zapewne wszystko jest OK...
    Co mnie cholera podkusiło jechac do tego Elektro Shitu
    Mariusz Hajdarowicz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów