Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Problem z zapisem D70 + PRETEC. Pomocy

Witam,

Zakupilem se kurna Preteka 1GB (x40), bo Kingstony be... (a mam dwa i problemow nie mialem) i zapelnilem karte, zgralem i niespodziewajka, niektore jpg nie chca sie otwierac w Windzie, a w shopie dostaje komunikat :
    This document may be damaged (the file may be truncated or incomplete)

Dalej plik sie otwiera i na samym brzegu jest jakas kaszana:

Pytanie mial ktos podobny problem??? Czy to wina tej konkretnej karty, czy wspolpracy PRETEC-a z D70, czy moze sam D70 szwankuje (ale zapelnilem jeszcze dwa Kingstony i tam nic zlego nie bylo), a w NEF-ach wszystko OK, tylko w niktorych jpg-ach.

Teraz mam obawy nad robieniem zdjec na ta krte, a kasy mi pewnie nie oddadza, bo elektroniki sie chyba nie oddaje bez powodu, wymiana na inna to chyba tez nie rozwiazanie.

Help
    Mariusz Hajdarowicz

F801s Nikor 24-50, S 70-300APO, 50 1.8, no i D70 KIT przybyła SB800

Domyślnie

Kasę spokojnie powinni Ci oddać miałem takie przypadki z Kingstonami i bez problemu raz oddali kasę a drugi raz wymienili na droższą San Diska.
    Jeżeli nie miałeś problemów z Kingstonami to trzeba było brać Kingstona a jak nie to tylko San Disk
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Wiem, wiem trza bylo, ale sie spieszylem i tam gdzie zajechalem nie mieli Kingstonow to kupilem PRETEC-a przecie to lepsza firma (no chyba ze nie), a na pewno drozsza a San Disk jeszcze drozsze to se oszczedzilem....

[ Dodano: Pon 03 Lip, 2006 ]
    czyli stawiasz na karte....
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

ja mam dwie kart PRETECA 512x80 i 2Gx80. Smigaja az milo. Problemow nie bylo.
    "Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach palców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."
    http://www.jbstudio.eu

Domyślnie

Mam i Preteca i Kingstona i Pretec mi się lepiej podoba... Oczywiście obie śmigają...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

kurna moze to kwestia ze z ta x40 cos nie teges... Al a Ty jakie masz x40, czy x80???
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

a czy przypadkiem nie zrobiło Ci się to przy robieniu fotek seryjnych
    bo raz tak miałem na Kingstonie
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

nie, w zasadzie nie robie nigdy seryjnych, robione dosc szybko po sobie ale z wyraznymi odstepami (kilku sekund), tak ze raczej nie podejrzewam braku czasu na zapis, zreszta jpg, a nef- ok a pewnie tez robione dosc szybko po sobie sie zdazaly - slub. W aparacie sie wyswietlaja bez problemow, dopiero po zgraniu na kompa
    Mariusz Hajdarowicz

Domyślnie

pretec to rzeczywiscie dobra firma ale:
    kiedys na coolpixie 5400 mialem przypadki ze wywalaly mi sie cale zdjecia wlasnie na pretecu. po prostu ich nie zapisywal.
    zmienilem karte i sie problem skonczyl.

co do wymiany - mysle ze bez problemu ci wymienia na inna lub zwroca kase

Domyślnie

ta tylko to byl zakup w pospiechu, bo jechalem na slub i sie balem ze mi zbraknie pamieci to skoczylem do Elektro Word - bo nic sensownego czynne nie było i nie wiem jak oni na to... nie lubie marketow nie wiem co mnie podkusilo kupic tam karte...

[ Dodano: Pon 03 Lip, 2006 ]
    a zmieniles na co? innego Preteca czy na inna firme???
    Mariusz Hajdarowicz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów