Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: jeden, dwa, czy

Zbanowany
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

No pod tym argumentem uginam się.

bombel
    Gość

Domyślnie

Drogi Autorze - Twoje zdjęcia mi się raczej podobają, nei mam jakichś szczególnych uwag... Jedynka z tego wszystkiego jest jak dla mnie najciekawsza, chyba, że potraktować rzecz jako żart i backstage z plenerku, oraz branżową anegdotkę - wtedy te statywy nabierają innego wyrazu.

Ale mówić, że się nie widzi aberracji i namawiać, żeby sobie ktoś wykalibrował monitor - to z Twojej strony przesada. Widać jak na dłoni i jest ewidentna jak diabli. Wszyscy. Taka CA ma to do siebie, że właśnie ma po pixelku z każdej strony ramion krzyża - i tyle wystraczy, żeby była dożarta.

Pocieszające jest, że łatwo ją usunąć, jeśli się ją zauważy przed forumowymi kolegami.

Domyślnie

spoko bombel rację Twoją uznaję o tyle, że widać czerwoną obwódkę ale to wynik nieudolnej i zbyt jak widać agresywnej obróbki a nie zarejestrowanych CA. Uznałem, że zostawię te paski jako dowód na poświatę wschodzącego słońca (widać na kolejnym zdjęciu) Kolega Piotr_ek mnie zna i wie, że to był do niego żart z tą kalibracją. Ale ogólnie sory za "zapalnik" . Poniżej wycinek oryginału aby pokazać że CA jest symboliczna czyli pomijalna (jpeg bez obróbki):
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Zbanowany
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

znajdą CA nawet jak nie będzie.
    to kwestia czasu

Domyślnie

3 tak
    2 nie (trochę przegięcie) no ale spoko
    obiecuję, przeczytam regulamin...

Domyślnie

2-ka to raczej foto-żart.
    Wszystkie ostrzone po działaniu Image procesora przez użycie Smart sharpen z parametrami: Amount 55% i Radius 0,8 pixels więc chyba niezbyt agresywnie.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

1ka - nie za dużo ej podłogi.
    2ka - jakby z folderu reklamowego, albo testu porównawczego.
    3ka - hmmm...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów