No pod tym argumentem uginam się.
Szukaj
No pod tym argumentem uginam się.
Drogi Autorze - Twoje zdjęcia mi się raczej podobają, nei mam jakichś szczególnych uwag... Jedynka z tego wszystkiego jest jak dla mnie najciekawsza, chyba, że potraktować rzecz jako żart i backstage z plenerku, oraz branżową anegdotkę - wtedy te statywy nabierają innego wyrazu.
Ale mówić, że się nie widzi aberracji i namawiać, żeby sobie ktoś wykalibrował monitor - to z Twojej strony przesada. Widać jak na dłoni i jest ewidentna jak diabli. Wszyscy. Taka CA ma to do siebie, że właśnie ma po pixelku z każdej strony ramion krzyża - i tyle wystraczy, żeby była dożarta.
Pocieszające jest, że łatwo ją usunąć, jeśli się ją zauważy przed forumowymi kolegami.![]()
spoko bombel rację Twoją uznaję o tyle, że widać czerwoną obwódkę ale to wynik nieudolnej i zbyt jak widać agresywnej obróbki a nie zarejestrowanych CA. Uznałem, że zostawię te paski jako dowód na poświatę wschodzącego słońca (widać na kolejnym zdjęciu) Kolega Piotr_ek mnie zna i wie, że to był do niego żart z tą kalibracją. Ale ogólnie sory za "zapalnik" . Poniżej wycinek oryginału aby pokazać że CA jest symboliczna czyli pomijalna (jpeg bez obróbki):
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
znajdą CA nawet jak nie będzie.
to kwestia czasu![]()
3 tak
2 nie (trochę przegięcie) no ale spoko![]()
obiecuję, przeczytam regulamin...
2-ka to raczej foto-żart.
Wszystkie ostrzone po działaniu Image procesora przez użycie Smart sharpen z parametrami: Amount 55% i Radius 0,8 pixels więc chyba niezbyt agresywnie.
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
1ka - nie za dużo ej podłogi.
2ka - jakby z folderu reklamowego, albo testu porównawczego.
3ka - hmmm...
Skontaktuj się z nami