Szukam tele 300 2.8 głownie do piłki nożnej, ale nie wykluczam zastosowania do przyrody - ptaki i dzikie zwierzeta ( z TC 1.4 ; 1.7 ; 2.0 ).
Moje typy to:
- Sigma 300 2.8 ( główna zaleta to cena, nowa koło 7500 złociszy, używka kolo 5000 ( jednak uważam ze to troszke duzo jak na uzywke ). Dedykowane TC sigmy również tańsze od nikonowskich )
- Sigma 120-300 2.8 ( droższa, bardziej uniwersalna, czytałem opinie jedni chwala inni troszke narzekaja, że nie ostra na pełnej dziurze - moze to kwestia egzemplarza )
- Nikkor 300 2.8 AFI ( poprzednik AFS, tańszy i ponoć rewelacyjny, cena koło 5000-6000 praktycznie nieosiągalny )
- Nikkor 300 2.8 AFS ( praktycznie poza moim zasięgiem, ale kto wie. Jednak najbardziej bym widzial go w mojej torbie )
I teraz prośba do osob posiadajacych te szkiełka o opinie poparte samplami, spostrzeżeniami dotyczącymi uzywania wyżej wymienionych obiektywów.
Z zakupem bardzo mi sie nie pali, sezon piłkarski rusza na wiosne wiec jeszcze chwila na zastanowienie jest, a moze ktos chce sie pozbyc 300 to prosze o kontakt na priv
Jak by ktos z dolnegośląska byl uprzejmy i byla możliwośc przetestowania któregoś ze szkiełek bede bardzo wdzieczny ( warunki do ustalenia )
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami