Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Smile Tele 300 mm f2.8

Szukam tele 300 2.8 głownie do piłki nożnej, ale nie wykluczam zastosowania do przyrody - ptaki i dzikie zwierzeta ( z TC 1.4 ; 1.7 ; 2.0 ).

Moje typy to:

- Sigma 300 2.8 ( główna zaleta to cena, nowa koło 7500 złociszy, używka kolo 5000 ( jednak uważam ze to troszke duzo jak na uzywke ). Dedykowane TC sigmy również tańsze od nikonowskich )

- Sigma 120-300 2.8 ( droższa, bardziej uniwersalna, czytałem opinie jedni chwala inni troszke narzekaja, że nie ostra na pełnej dziurze - moze to kwestia egzemplarza )

- Nikkor 300 2.8 AFI ( poprzednik AFS, tańszy i ponoć rewelacyjny, cena koło 5000-6000 praktycznie nieosiągalny )

- Nikkor 300 2.8 AFS ( praktycznie poza moim zasięgiem, ale kto wie. Jednak najbardziej bym widzial go w mojej torbie )

I teraz prośba do osob posiadajacych te szkiełka o opinie poparte samplami, spostrzeżeniami dotyczącymi uzywania wyżej wymienionych obiektywów.

Z zakupem bardzo mi sie nie pali, sezon piłkarski rusza na wiosne wiec jeszcze chwila na zastanowienie jest, a moze ktos chce sie pozbyc 300 to prosze o kontakt na priv

Jak by ktos z dolnegośląska byl uprzejmy i byla możliwośc przetestowania któregoś ze szkiełek bede bardzo wdzieczny ( warunki do ustalenia )
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

Jak zwykle zacznę od napomnienia o korzystaniu z wyszukiwarki
    O Sigmie znajdziesz chociażby tu.
    Miałem S300/2,8 i mam Nikkora AF-S.
    AF Sigmy lubił nietrafiać no i trzeba było ją domykać o jedną działkę, z TC to juz wogóle
    Nikkor 300/2,8AF-S jest ostrzejszy od S na pełnej dziurze.
    Niedawno chodziła mi po głowie myśl o jego sprzedaży ale dłuższe tele to droższe tele no i cięższe

Domyślnie

Kolego mam dla ciebie 300mm AF-I f2,8 - jest w komisie w Londynie za ok 4900zł

ja jutro lecę do Londynu mogę ci go sprawdzić - ekipa w komisie miła, wyślą do Polski po przelewie pewnie

http://www.apertureuk.com/

Pisz na PW - powinienem sprawdzić na dniach
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Od tygodnia grzebie po sieci za tymi szkłami, jednak wydatek dobrych kilka tysiaków nie jest łatwy i chce znaleźć najlepsze rozwiązanie czyli dobrze a tanio

( nie zarabiam na fotografii, jest to tylko moja pasja )

Decyzja nie jest łatwa.
    Blog

Domyślnie

Zastanawiałeś się nad Tokiną?
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Tak i miałem ja w domu jak i na meczu jednak odpadła

Im większa odległość tym bardziej mydlana, AF dał nawet rade.

Miałem tez AF Nikkora 300 2.8

Teraz chce czegoś z silnikiem
    Blog

Domyślnie

http://img249.imageshack.us/img249/9532/netop0.jpg tutaj masz sigme 300 2.8 na pełnej dziurze tu tez ale nie pamietam na jakiej przyslonie robione http://img508.imageshack.us/img508/1069/galeria4be1.jpg
    Ostatnio edytowane przez jasiu102 ; 11-11-2008 o 08:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    Teraz chce czegoś z silnikiem

A co dla Ciebie znaczy "Tanio"??

Domyślnie

Co znaczy tanio:

Jeśli cena sigmy to kolo 5000 ( używka ) a cena nikona to coś kolo 9000 ( używka na allegro ) to dla amatora korzystniej wychodzi sigma

Wiem ze pojecie tanio dla każdego ma inne znaczenie, ale biorąc pod uwagę 300 2.8 ( z silnikiem) to cena koło 5000 jest "tanio"
    Blog

Domyślnie

Kup sobie N300/4.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów