Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: fajny efekt?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie fajny efekt?

Witam
    Chodzi mi o obróbkę, podoba się coś takiego?

Domyślnie

to jest efekt jakiś - mi to wygląda na skopany balans bieli mi się nie podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    to jest efekt jakiś - mi to wygląda na skopany balans bieli mi się nie podoba
    tak, to ma być jakiś efekt

Domyślnie

Prawdę powiedziawszy w pierwszej chwili zastanawiałem się, czy nie byłeś wcześniej z Państwem Młodym na myjni - wyglądają jak wywoskowani. Być może nie do końca się znam, ale mimo wszystko pokuszę się o zaryzykowanie tezy, że żółte zęby nie wszystkim mogą przypaść do gustu.
    A tak przy okazji - zdradzisz, jakiżto efekt został zastosowany na tym porywającym zdjęciu?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maras Zobacz posta
    Prawdę powiedziawszy w pierwszej chwili zastanawiałem się, czy nie byłeś wcześniej z Państwem Młodym na myjni - wyglądają jak wywoskowani. Być może nie do końca się znam, ale mimo wszystko pokuszę się o zaryzykowanie tezy, że żółte zęby nie wszystkim mogą przypaść do gustu.
    A tak przy okazji - zdradzisz, jakiżto efekt został zastosowany na tym porywającym zdjęciu?
    zdradzę... efekt zabawy w PS wszystkim czym się da
    no i o to chodziło, znaczy o ocenę tej nieszczęsnej obróbki

Domyślnie

Kumam...
    Znaczy tak. Jeśli nie masz dużego dosiadczenia w obróbce/zabawie softem, to tego typu eksperymenty są świetną formą nauki. Przynajmniej na początku, by zobaczyć, co do czego służy. Później powinno dodać się efekt przewidywalności, czyli z góry zakładasz sobie, co chcesz osiągnąć i to robisz.
    Ale generalnie i tak ważne jest, to, by co jakiś czas porównywać efekt finalny z początkowym i zdjęcie prezentować dopiero wówczas, gdy rzeczywiście wygląda ono lepiej. A! I jeszcze jedno. Po obróbce dobrze jest zrobić sobie przerwę. Kilka godzin, dzień. I wówczas spojrzeć na to raz jeszcze. Chodzi po prostu o świeże spojrzenie.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Ten jak to nazywacie "efekt" to poprostu crossowanie.

Tutaj cały wątek poświęcony tej tematyce:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=66092

A tobie wyszło to raczej średnio - chociaż widziałem już dużo gorsze próby crosu.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

MZ w kosz i to nie tylko ze względu na "efekt".
    Młodym tego nie pokazuj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    MZ w kosz i to nie tylko ze względu na "efekt".
    Młodym tego nie pokazuj.
    zacząłeś to dokończ i powiedz ze względu na co jeszcze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez browarek Zobacz posta
    zacząłeś to dokończ i powiedz ze względu na co jeszcze?
    Ze względu na nieciekawy kadr. O co w ogóle chodzi w tym zdjęciu? Nie wiem, może jako całość jakoś to ujęcie pasuje do układanki. Młodzi nie będą wiedzieć (domniemywam), że to cross. Zobaczą swoje zdjęcie dziwnie skadrowane w dziwnych kolorach z żółtymi zębami, z nieostrym panem młodym, panią młodą w dziwnej pozie, której z ramienia wystaje facet w czapce.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów