Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Co wybrać ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    to zaskakujące, że wiesz, którego obiektywu używam na spacerze

niestety zaskoczę Cię, ale jesteś w błędzie mówiąc, że T17-50 jes tmoim zoomem spacerowym, bo jest nim 28-70

Tamrona używałem tylko kilka razy od momentu jak kupiłem N28-70 - tlyko do jakiś widoczków, ale jak dla mnie 17mm to troszkę za wąsko.

Zatem: każdy ma swój optymalny zakres ogniskowych. Nie wmawiaj innym, że optymalny zakres pod DX to ~17-50, bo to nie zawsze prawda
    Wszystko co piszę to moja opnia i moje zdanie - sznuję również Twoje (Wasze) i nie zamirzem Cię (Was) do niczego przekonywać, nikomu nic wmawiać - ile ludzi tyle opinii. Opieram się na swoich doświadczeniach z Sigmą 24-70 którą chciałem kupić i po 2 dniach testów nie kupilem bo pod DX była dla mnie za wąska na dole.

Nie ma z czym WALCZYĆ każdy ma swoje preferencje, jedni lubią stałki, inni 2 zumy (14-24 i 24 70), a jeszcze inni 17-55 bo są leniwi i nie chce im się zmieniać szkieł

Podsumowując trzeba przetestować i określić swoje preferencje. Nie nawracjmy się, a piszmy co uważamy. Pozdrawiam wszystkich sedecznie.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    trzeba przetestować i określić swoje preferencje...
    ... zamiast ciagle pytac o to samo i miec nadzieje, ze ktos za nich wybierze, co lubia fotografowac i na jakich ogniskowych...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Witusch
    Gość

Domyślnie

A ja z niczym nie walcze, uwazam jedynie, ze kazdy sam musi wiedziec co jest dla niego optymalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshi Zobacz posta
    Witam , mam dylemat co wybrać ? Czy N17-55/2,8 albo 24-70/2,8 , mam nikona D80. Chciałbym robić fotki rodzinie na ślubach . Oczywiście amatorsko ale dobre szkło się może przydać ! Dzięki
    Kolego,
    Krótko i na temat, JA mam D80 i zakupiłem 17-55 i jestem z niego bardzo zadowolony. Robię nim zdjęcia na wycieczkach, krajobraz , i nieraz fotki żonie . Moim zadaniem to był udany wybór.
    POZDRAWIAM !
    ŁUKASZ SZIN
    D80 / MB-D80 / SB 800 / N 17-55 f 2.8 / N 105 VR f 2.8 / N 300 f 4.0

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów