Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaki Sunpak?

Oszczędny w słowach Awatar romano
    Miasto
    Opole / Katowice

Domyślnie Jaki Sunpak?

Siema!

Pytanie kieruję do osób, które miały już trochę lamp w rękach, a nie do tych, którzy ze szwagrem na weselu u Zośki widzieli :P
    Zastanawiam się nad dokupieniem dwóch lamp do fotografii sportowej. Głównie deska, rowery i snowboard. Słyszałem, że najbardziej pancerne i przy tym bardzo dobre są Sunpaki... Większość zdjęć będzie trzaskana z "zewnętrznych" lamp - przez wyzwalacze radiowe, także wszelkie TTLe chyba nie będą potrzebne (chyba, że się mylę i pocket wizard plus II wysyła informację z puszki do lamp). Do tego dochodzą trudne warunki - śnieg, spora wilgoć i niska temperatura.
    Ma ktoś jakiś pomysł na dobre i jak najmniej zawodne lampy?

Dzięki :]
    piona!

Domyślnie

tez dopisuje sie do pytania. widze ze sunpaki sa kompatybilnez i-ttl. powiedzcie czy nie majac kasy na sabine 800 smialo moge brac http://www.allegro.pl/item468854725_..._warszawa.html ?
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Czy takiego Sunpaka można odpalić bezprzewodowo Sabinką ??

Domyślnie

Jeżeli można się dołączyć do pytania, to proszę o kilka zdań na temat lampy SUNPAK PF30X, z przeznaczeniem dla mojego syna do D40. Martwi mnie czs ładowania 8sek. Kto posiada taką lampę?
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Oszczędny w słowach Awatar romano
    Miasto
    Opole / Katowice

Domyślnie

Z tego co się dzisiaj dowiedziałem to sunpak 555 jest bardzo dobry - przynajmniej do moich potrzeb ;]
    Widzę, że problem nie za bardzo chce się rozwiązać więc życzę powodzenia w szukaniu odpowiedzi ;]

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Polecam z niefirmowych Sunpaka PZ42X. Pracuje w i-TTLu oraz w manualu. Automatyka ogniskowej. Solidnie wykonana, daje poprawne naświetlenie przy odchyleniu palnika od poziomu, wbudowany dyfuzor, mniejsza i zgrabniejsza niż SB 600. Szybkie ładowanie lampy (2-3 sek). Przy stosowaniu 1 lampy błyskowej na aparacie uważam iż jest niezłą alternatywą dla lamp typu SB.

Domyślnie

Hm... czy solidna ciężko powiedzieć moja pierwsza PZ42X padła tak od siebie po 2h i 30 błyskach max. Ale koty za płoty druga na razie działa OK.
    D60 kit, Sigma 55-200, PZ42X i dużo zacięcia a mało umiejętności :P

Domyślnie

A może ktoś się wypowiedzieć na temat tego ringa: http://www.sunpak.pl/auto16r.php ?
    Sprzęt: Start 66.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Polecam ci starego SUNPAKA model 5000. Bardzo mocna lampa -co prawda nie pracuje w i-TTL
    ale ma regulowaną moc i funkcję SLAW

Domyślnie

Szybkie dwa pytanka.
    Czy przy wyzwalaniu radiowym za pomoca YongNuo RF-602 lampy Sunpaka PZ42x moge kontrolowac jego moc manualne przez zmiane ustawien na flashu czy zawsze bedzie ona wyzwalana z full power?
    Rozumiem, ze przy zastosowaniu np PocketWizarda wszystkie informacje z body beda przenoszone do lampy i bedzie ja mozna kontrolowac bezposrednio z puszki?

To samo mnie interesuje w stosunku do Nissina Di622 po ostatniej aktualizacji firmware'u.

Uprawnienia umieszczania postów