U mnie w nikonie d90 taki pilot dwa razy zadziałał, a teraz w żaden sposób nie chce. Bateria sprawna i na podczerwieni widać, jak mryga. Zamierzam kupić oryginał.
Szukaj
U mnie w nikonie d90 taki pilot dwa razy zadziałał, a teraz w żaden sposób nie chce. Bateria sprawna i na podczerwieni widać, jak mryga. Zamierzam kupić oryginał.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-12-2008 o 18:36 Powód: pis.
na pytanie z tematu odpowiem - jakikolwiek byle działał. One wszystkie proste jak konstrukcja cepa i tak samo działają - znajomy biega z samouczącym uniwersalnym pilotem chyba Philipsa w torbie - też działa.
Nie próbuję z tyłu, wiem gdzie d90 ma odbiornik IR, jednak prawdopodobnie w małych pomieszczeniach powinien działać i z tyłu (np.; 2,5 m od białej ściany)
Używam oryginalnego polota NIKONA ML-L3, bardzo przydatny szczególnie przy zdjęciach nocnych, rzeczywiście nie należy go wyzwalac z tyłu korpusu. Świetny do zdjęc, na których chcemy byc uwiecznieni w otoczeniu rodziny, przyjaciół.
ML-L3 wygląda bardzo podobnie do tych na zamieszczonych linkach.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-12-2008 o 18:34 Powód: pis.
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
witam. z mojej strony mogę polecić taki zamiennik.
http://fripers.pl/product_info.php/i...ik_MC_DC1.html
sam go osobiście używam i jestem bardzo zadowolony. Kabel wystarczająco dlugi, blokada czasu B, ustawienia AF)
i co ja mam tu napisać?
panowie a oswiacie mnie jak to dziala, bo chce takowy zakupic ... ustawiamy ostrosc, blokujemy ja AF-L i wtedy po ustawieniu sie kolo rodzinki zwalniamy spust migawki ... czy moze pilocik dzila na zasadzie migawki, najpierw pol potem strzal do konca ...
pytanie moze z kategori lekko smiesznych, ale nigdy nie widzialem takiego ustrjstwa i nie mam pojecia jak to dziala ...
Nikon D80 l S 17-70 Macro HSM l N 50/1.8 l T 55-200 l SB400 l kilka filtrów i duze checi
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Skontaktuj się z nami