Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Problem z d80

Domyślnie

bardzo mozilwe ze jakis brud do wylacznika się dostał, lub podczas przebywania aparatu w nieksiej temperaturze przyczyniłosię do ujawnienie zaimnego lutu np. pruboj tak jak poprzednik pisal wylaczyć właćzyc staraj sie ostroznie poruszac wyl.acznikiem na boki moze cos akurat zatrybi, może docisnąc lub coś takiego. Powodzenia
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

DarekS
    Gość

Domyślnie

I jak??? Ciekawy jestem bo też posiadam to maleństwo

Domyślnie

W nikosiach na przełączniki raczej nikt do tej pory nie narzekał (co innego w fuji). Na takie przywieszki (oprócz naprawiania samemu lub serwisu) powinno pomóc wajchowanie. Wiec nic tylko wajchować. Swoją drogą to dosyć dziwna usterka.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

Jak na razie drugi dzień i to samo. Co do podświetlenia to działa, ale pierw działało normalnie na symbolu żaróweczki a teraz działa jak docisnę przełącznik w stronę OFF, a co do baterii to naładowana i nie zapisują się zdjęcia na karcie żeby mogło to spowodować. Może pod wpływem niższej temp. styki się skurczyły i jak przełączyłem to coś się schrzaniło;/ a jak się ogrzały to już nic nie pomogło
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

mozliwe, ze dostalo sie do wylacznika odrobina wilgoci, spowodowala delikatne zwarcie w wyniku ktorego styki "zespawaly" sie ze soba.
    to sie zdarza - mowie, powajchowac, popatrzec co sie stanie. Zepsuc nie mozesz - bo juz jest zepsute, i w razie niepowodzenia i ta i tak skazany jestes na serwis.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

A może karta coś zwiera. Zdjęcia zrzuciłeś bez problemu ? Sprawdziłeś inne funkcje (zdjęcia można robić ? AF ok? itd) Wyciągnij kartę i po włożeniu bateri spróbuj wyłączyć. Działaj

Domyślnie

Wszystko działa. Aparat po prostu nie chce sie wyłączyć, cały czas jest w gotowości

Domyślnie

a spróbuj z wyczuciem wylaczyc aparata (stan off) i docisnac jeszcze bardziej na off (mam nadziej ze wiesz o co mi chodzi). jeszcze przychodzi mi na mysl zastosowanie takigo plynu do stykow (czysci styki). to dzialalo z nielapiacym spustem.
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Też tak próbowałem. No i nic. Myślałem, że da się coś zrobić bo wiadomo jak jest z serwisem nikona. Tyle się naczytałem o tym na forum. A jak myślicie ile może pobyć w serwisie. Odeślą mi go jeszcze przed świętami . Bo sam rozbierać nie będę bo ma dopiero 2 miechy aparat

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    a spróbuj z wyczuciem wylaczyc aparata (stan off) i docisnac jeszcze bardziej na off (mam nadziej ze wiesz o co mi chodzi). jeszcze przychodzi mi na mysl zastosowanie takigo plynu do stykow (czysci styki). to dzialalo z nielapiacym spustem.
    Niby gdzie mialaby ten plyn wlac? Polac z gory. Troche to nie za bardzo mi sie widzi. Polac sobie mozna styki w samochodzie ale wkraplac cos do wnetrza korpusu lustrzanki? Jesli po tych wszystkich metodach nadal bez zmian, pozostaje tylko serwis.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów