Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem z d80

Domyślnie Problem z d80

Witam wczoraj fotografowałm w temperaturze 2-3 stopni i po jakiejś godz. fotografowania nie mogę wyłączyć d80+tki nie ważne czy jest w położeniu OFF nadal działa jak w ON, miał ktoś taki problem może kiedyś?? Pewnie tylko serwis pozostaje ;/
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Wyjmij baterię - odczekaj trochę czasu - samo się naprawi...z D70 raz tak miałem.
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

JUz z 15 godz bez bateri włożyłem i ciągle to samo, może ktoś jeszcze miał taki pzrypadek, może to od zimna cos ze stykami się zrobiło
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Możesz przetrzeć styki spirytusem... może głupie pytanie, ale bateria naładowana? :P

Domyślnie

mrpawcio. pytanie o naladowana baterie bylo jednak zbedne. A o jakie ci styki chodzi? widze ludzie proponują przy kazdej usterce czyscic styki. tyle sie tego naczytalem ze jak cokolwiek mi sie popsuje to bede czyscil styki. :/ moim zdaniem to wyglada na walniety wlacznik. pytanie do ozborna, czy jak przekrecasz wlacznik w pozycje wlaczenia podswietlenia górnego wyswietlacza to czy sie wlaczaja diody?
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrpawcio Zobacz posta
    Możesz przetrzeć styki spirytusem... może głupie pytanie, ale bateria naładowana? :P

hehe... nie, pewnie ma rozładowaną i dlatego ma cały czas włączony też bym chciał taką usterkę

A do Ozborn: Chyba faktycznie wygląda na jakieś uszkodzenie włącznika. Możesz sprawdzić tak jak Ci radzi remnaj. Jeśli podświetlenie nie będzie działało to masz pewne, że włącznik. Jeśli będzie działało to mimo wszystko obstawiam włącznik. Pozostaje tylko serwis :/
    peace & love

Domyślnie

a ja bym proponowal pomerdac energicznie wajcha od wlacznika - tak kilkadziesiat cykli wlacz-wylacz w ciagu kilku sekund.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

czy w dniu robienia zdjec na dworze nie bylo wilgotno? bywało czasem w aparatach fuji ze pod wplywem wilgoci wlacznik sie psul. carl dobrze radzi. ostroznie i z wyczuciem pomerdaj wlacznikiem
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

A czy czasem w tym czasie nie świeci dioda zapisu ?

Pytam, bo zmieniłem kartę na wolniejszą i też byłem zdziwiony, że aparat sie nie daje wyłączyć. A on, biedak, w tym czasie zapisywał ostatnią szóstkę zdjęć.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    mrpawcio. pytanie o naladowana baterie bylo jednak zbedne.
    Przepraszam Autora wątku za to, ale czasami takie rzeczy są możliwe, dodałem na końcu emotikona żeby wyraził to, że nie jest to do końca na poważnie.

D80ątce życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów