Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Słupsk

Question Słupsk

Kolejne podejście, dość dawne zdjęcia (ostatnio mało czasu na focenie), więc pewnie też i niekoniecznie dobre. Ale chciałem pokazać moje miasto

1. Ratusz

2. Ratusz

3. Stara Brama

4. Stara Brama

5. Kościół Mariacki

6. Kościół Mariacki

7. Kościół Mariacki

8. Kościół Mariacki

9. Zamek Książąt Pomorskich

10. Zamek Książąt Pomorskich

Nikon D80 i pierdoły do niego
    "My photographs are more vivid because that's how I see the world around me!"
    Zapraszam do mojej galerii...

Domyślnie

na moje oko to te zdjecia traca urok przez zla perspektywe / od dolu do gory / postaraj sie odejsc dalej .

Domyślnie

Ok, wielkie dzięki za uwagę, następnym razem stanę dalej i ew. użyję innego obiektywu.

A czy nie są za ciasne? Bo teraz jak patrzę, to jakoś tak wszystko za bardzo zbite mi się wydaje.
    Nikon D80 i pierdoły do niego
    "My photographs are more vivid because that's how I see the world around me!"
    Zapraszam do mojej galerii...

Domyślnie

Na moje oko ty w ogóle nie kadrujesz poprawnie. Poczytaj sobie może o kompozycji np tutaj http://www.fotografuj.pl/Article/ABC...pozycja/id/172 albo tutaj http://www.zoom.idg.pl/artykuly/50049.html (na forum też zresztą są gdzieś takie rady) i postaraj się zastosować to w praktyce.
    Pojawiam się i znikam...

autograf
    Gość

Domyślnie

I niech oś obiektywu będzie równoległa do podłogi. Wtedy będzie też prosto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoOokie Zobacz posta
    Ok, wielkie dzięki za uwagę, następnym razem stanę dalej i ew. użyję innego obiektywu.
    Byłem na Twojej stronie, z tego co wyczytałem to najszerszy obiektyw, który posiadasz to 18-55, da się tym robić architekturę, ale zdecydowanie łatwiej by Ci było gdybyś miał coś zdecydowanie szerszego-np S10-20.

Domyślnie

mi się najbardziej podoba Twoje jedno zdanie:

Cytat Zamieszczone przez CoOokie Zobacz posta

Ale chciałem pokazać moje miasto
    tak trzymać, to baaardzo pozytywne aż się wzruszyłem. chyba mam taki nastrój dziś...
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Zupełnie mi te krzywe i ciasne kadry nie leżą

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

kulten
    Gość

Domyślnie

Ot fotki, niby nie jest źle ale mały brak ikry daje się we znaki. Poćwicz trochę inne kadrowanie a będzie lepiej.

Uprawnienia umieszczania postów