Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: ...

Domyślnie

Ale nikt nie skomentował co się na zdjęciu dzieje...? No, moi Drodzy... nie tylko konwersja, światło... ostrość podlęgają komentarzom. Trzeba zauważyć, że tutaj koleżanka wypatrzyła parę niezależnych, samodzielnych, a być może nawet solidnie wykształconych koni, które po skończonej robocie odpinają wypasioną furę i luźno rozmawiając, wracają do wybudowanej własnymi kopytami stajni. To jest według mnie motyw przewodni, z którym Kasia ewidentnie chciała nas zapoznać. Swoją drogą cudne zdjęcie. A oko Kaśka masz niezłe. Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing Zobacz posta
    Ale nikt nie skomentował co się na zdjęciu dzieje...? No, moi Drodzy... nie tylko konwersja, światło... ostrość podlęgają komentarzom. Trzeba zauważyć, że tutaj koleżanka wypatrzyła parę niezależnych, samodzielnych, a być może nawet solidnie wykształconych koni, które po skończonej robocie odpinają wypasioną furę i luźno rozmawiając, wracają do wybudowanej własnymi kopytami stajni. To jest według mnie motyw przewodni, z którym Kasia ewidentnie chciała nas zapoznać. Swoją drogą cudne zdjęcie. A oko Kaśka masz niezłe. Pozdrawiam
    zgadzam się - lekko bym obciął prawa stronę fotki gdyż w stosunku do lewej gdzie jest obcieta bryczka, z prawej jest zbyt dużo przestrzeni i mz.to trochę przeszkadza

odnosnie twoich fotek Kasiu - to mz.masz oko fotograficzne (jak to pisze nothing) i ładną kolorystykę czytaj równiez obróbkę , pokazujesz ciekawie skadrowane miejsca

będą z Ciebie "ludzie"

pozdrawiam

Domyślnie

Ja bym nic nie ruszał bo to zdjęcie nie jest typowym landszaftem a zadatkiem na zdjęcie do dobrego, bardzo dobrego reportażu i wtedy nie są ważne perfekcyjne cięcia itd. ale umiejętność pokazania świata oczami autora. Mnie brakuje tylko jednego. To ujęcie jest trochę samotne. Ono inspiruje, budzi ciekawość ale ... brak kontynuacji. Myślę, że to zdjęcie powinno być jednym z (2-3) innych pokazujących życie gdzieś na uboczu (?) Irlandii. Wtedy całość stanowiła by spójną koncepcję zatrzymanej historii w kadrze.

Co w nim dobrego? Przede wszystkim jest inne, proste w wyrazie i pobudzające ciekawość. To nie jest zdjęcie na 5 sekund,. Mądrze przemyślany secik (niekoniecznie z tego samego miejsca) może być na prawdę mocny

Pozdrawiam
    Remek

kulten
    Gość

Domyślnie

Bardzo ciekawe zdjęcie.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Mnie sie przypomina stara szkola fotografii Pozdrawiam

Domyślnie

Powiem tak...zrób jeszcze parę fotek i ....wracaj..

Pzdr
    Andrzej

szczerze powiem,że nie podzielam ogólnego zachwytu i ...tyle
    ...ale ja dziwak jestem....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dziekuje wszystkim za komentarze i te mile slowa, ktore wiele dla mnie znacza!
    D80, N18-135, N50 1.8, Sigma 10-20

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów