Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    deep, oczywiscie wiem o czym mowisz, ale.. No wlasnie chodzi o te strate bokow. Przy odrobinie wprawy, ktorej robiac te zdjecia jeszcze nie mialem mozna utrzymac linie horyzontalne w miare prosto, potem jednym kliknieciem prostujesz "beczke" i juz jest dobrze a kadr wielkosciowo jest prawie nie ruszony i to jest piekne MZ. Wiadomo, ze do konca WW sie nie zastapi, ale przy odrobinie wprawy mozna sie obejsc.
    Wszystko się zgadza, ale sposób obróbki fotki zależy od tego jaki efekt chcemy osiągnąć, jeśli jednak porównujesz wielkość kadru fisha i sigmy 10-20 to wyprostuj fisha prawidłowo, bo tak możesz wprowadzić ludzi w błąd.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

i ten drugi przykład już jest wartościowy (pisaliśmy w tym samym momencie)
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Witusch
    Gość

Domyślnie

Z tym wprowadzaniem w blad, to nie ma co przesadzac, gdybym tylko pisal a nie przedstawil sampli, to moze kogos wprowadzilbym w blad. W ten sposob kazdy wie, ze sa rozne mozliwosci "odrybiania" i moze wyrobic sobie zdanie, jednemu wystarczy pierwsza mozliwosc, ktora moim zdaniem w wielu wypadkach w zupelnosci wystarcza, inny siegnie po te druga i bedzie mial wszystko proste do bolu, a i tak troche szerzej niz z Sigmy na 10mm. Dodam jeszcze, ze trafiaja sie ujecia, w ktorych "odrybianie" nie przynosi oczekiwanego efektu, no ale nie mozna miec wszystkiego, jak to mowia antyczni kosmonauci: "albo rybki albo akwarium"

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WODZISŁWA ŚL

Domyślnie

Witajcie może ktoś podpowie czy warto kupić Palenga 8mm i założyć go do D300 jaki kąt widzenia jest wtedy osągalny tak w realu chcę to ustrojstwo zakupić lecz czy warto ????? pozd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rex rex Zobacz posta
    Witajcie może ktoś podpowie czy warto kupić Palenga 8mm i założyć go do D300 jaki kąt widzenia jest wtedy osągalny tak w realu chcę to ustrojstwo zakupić lecz czy warto ????? pozd
    Szkielko jest fajne, ale pamietaj, ze to m42, bo wersji do nikona chyba nie ma. Niby na ebayu pisza o wersji do nikona, ale to ma dokrecana przejsciowke. Tani zazwyczaj nie jest i chyba lepiej dolozyc do 10mm sigmy lub nikkora 10,5mm. Owszem, okazje sie trafiaja.
    Na dx beda zaczernione rogi. Na photozone.de masz test na canonie. Sa fotki pogladowe. Z nikona czarne rogi beda ciut wieksze.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WODZISŁWA ŚL

Domyślnie

tak odlądnąłem sobie i chyba tego nikora wezmę dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Szkielko jest fajne, ale pamietaj, ze to m42, bo wersji do nikona chyba nie ma. Niby na ebayu pisza o wersji do nikona, ale to ma dokrecana przejsciowke. Tani zazwyczaj nie jest i chyba lepiej dolozyc do 10mm sigmy lub nikkora 10,5mm. Owszem, okazje sie trafiaja.
    Na dx beda zaczernione rogi. Na photozone.de masz test na canonie. Sa fotki pogladowe. Z nikona czarne rogi beda ciut wieksze.
    Jest wersja do Nikona, sam takową posiadam ( chodzi oczywiście o Pelenga ).
    Jeżeli chodzi o fotki z DX to zobaczcie sobie fotki b202-mroczka z pleneru w Bieszczadach, on się tam tym bawił.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WODZISŁWA ŚL

Domyślnie

zobaczyłbym może jakiego linka podeślesz faktem jest iż o analoga się nie boję lecz nie wiem jakiego kąta spodziewać się w DX

Oszczędny w słowach
    Miasto
    WODZISŁWA ŚL

Domyślnie

ok byłem tam fajno się bawicie suer grupa pozazdrościć ale te winiety chyba przekonują mnie na nikora pozd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rex rex Zobacz posta
    ok byłem tam fajno się bawicie suer grupa pozazdrościć ale te winiety chyba przekonują mnie na nikora pozd
    Lub sigme 10mm. Jest niezla.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów