Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Beskid Śląski

Domyślnie

Miłe okolice - 4 ciekawie kadrowo .

Domyślnie

1-2-3-4-5 fotki Piękne /lubię takie widoczki

Domyślnie

1 i 6 bardzo ładne, ale koloru troszke ja bym dodał. reszta mocno odstaje od tych dwóch
    Mamiya + Sony

Domyślnie

bardzo ładna seria,podoba się

Domyślnie

1, 4, 6,- :-d

kulten
    Gość

Domyślnie

6 zdecydowanie. Na reszcie brakuje trochę koloru, zbyt mdło.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za tak liczne komentarze. Widzę że generalnie odbiór był pozytywny więc pozwolę sobie zamieścić jeszcze kilka zdjęć z tego samego wyjazdu.

11.

12.

13.

14.
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

bombel
    Gość

Domyślnie

Ja tam bym się raczej skupił na czymś, a nie zamieszczał całej serii, bo nierówna. Czwórka, która ma zadatki na niezłe dramatyczne zdjęcie nijak nie pasuje do kompletnie nijakiej 10-tki. Przedostatnie, ładny i pogodny detal zupełnie nie odpowiada poprzedniemu, ósemce... Odbieram to jako przekaz nieskoordynowany i przypadkowy - jakby Autor wrzucił po kolei to co przyniósł, nie dokonując selekcji. A chyba była jakaś selekcja?

Z plusów - widzę starania o ekspozycję. To dobrze, bo widoczne starania dobrze świadczą. Po drugie, widzę starania o równowagę w kadrze (albo tak mi się przynajmniej wydaje w kilku przypadkach), co podoba mi się tym bardziej, że lubię równowagę na zdjęciach. Więcej powiem, uważam, że dążenie do niejakiej równowagi w landszaftach jest jak czterogłosowa harmonia w tokatach Bacha - nie ogranicza, a uskrzydla.

Z minusów - niestety kadry widzę prawie dobre... A jak wiecie prawie czyni różnicę. Weźmy trójkę: piękny łuk drogi, i krowy, które prawie spadają z kadru - plus cała masa niepotrzebnych drzew u góry na odległym zoczu... A trzeba było skupić się na drodze. TO samo w szóstce - droga tak przyklejona do krawędzi kadru, jakby się bała wystąpić mocniej, o co aż się prosi. A cały plot na pierwszym planie niepotrzebny i za mocny.

Taa, gdyby skupić się na 3 i 4 choćby i dopracować, a jako bonus dać detal z dziewiątki - byłoby świetnie. BO na razie jest tak w miarę poprawnie, ale bez szłu.

Domyślnie

Bardzo ładne fotki podobają się mi bardzo ciekawe kadry super kolorki dopracowane na takie focenie chętnie bym się wybrał z Tobą masz ciekawe miejsca, pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
    troszkę cacyków nikona

Domyślnie

a ja bym tylko 6 zostawił bo ogólnie dobra jest. Reszta to zwykła "pstrykanina" jest

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów