Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Kłopotliwy plik

Temat wygląda tak: od pewnego czasu pojawia mi się w komputerze plik zlokalizowany na:C/Windows/Temp. Plik ten ma objętość ponad 4GB. Nie da się usunąć skanerami, np Odkurzaczem - wszystko się na nim zatrzymuje. Do tej pory wyrzucałem go ręcznie. Dziś pojawił się znowu jednak nie da się usunąć, ktoś go pewnie zmodyfikował, i wyświetla się komunikat o braku dostępu.
    Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak sobie z tym poradzić.

Domyślnie

A jaką ma nazwę?

Domyślnie

temp_object_490CC2120000000000000684
    ciekawe co?

Domyślnie

A po odpaleniu windozy od razu się pojawia? Wygląda jak jakiś plik wymiany. Czasem takie śmieci zostają po PSie, ale mają inną nazwę.

Domyślnie

To nie jest plik po PS-ie. Nie jestem mocny jeśli chodzi o komputery, ale podejrzewam dwie możliwości (oczywiście jeśli to realne):
    1. bezpośredni włam do sieci lokalnej poza serwerem dostawcy netu
    2. poczta - używam Outlook Ekspress. Generalnie przychodzi kilkadziesiąt spamów dziennie - dostawca ma to gdzieś. Od czasu do czasu przychodzi wiadomość, która blokuje zupełnie Outlooka. Wtedy jestem zmuszony odebrać pocztę przez net logując się bezpośrednio na serwer. Zauważyłem, że ten plik pojawia się po takim zablokowaniu Outlooka. Oczywiście tych spamów nie otwieram.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    To nie jest plik po PS-ie. Nie jestem mocny jeśli chodzi o komputery, ale podejrzewam dwie możliwości (oczywiście jeśli to realne):
    1. bezpośredni włam do sieci lokalnej poza serwerem dostawcy netu
    2. poczta - używam Outlook Ekspress. Generalnie przychodzi kilkadziesiąt spamów dziennie - dostawca ma to gdzieś. Od czasu do czasu przychodzi wiadomość, która blokuje zupełnie Outlooka. Wtedy jestem zmuszony odebrać pocztę przez net logując się bezpośrednio na serwer. Zauważyłem, że ten plik pojawia się po takim zablokowaniu Outlooka. Oczywiście tych spamów nie otwieram.
    Trochę dziwne, bo outlook zwykle zapisuje tymczasowe pliki w Documents and settings/User/Ustawienia lokalne/Temp

Domyślnie

Tak jak stwierdziłem wyżej jestem w tym cienki. Ale takie mam podejrzenia. Poza tym ten plik ( a czasem nawet dwa w sumie prawie 8,5 GB!, zajmują prawie dwa razy tyle miejsca niż cały katalog Windows - oczywiście bez nich. Dziwne jest i to, że wcześniej mogłem je lub go usunąć ręcznie, a po kilku próbach udanych już nie mogę - odmowa dostępu.

Domyślnie

Najprawdopodobniej złapałeś jakieś dziadostwo.

Programy Antywirusowe
    1. http://usa.kaspersky.com/downloads/f...us-scanner.php online scan albo wersja testowa
    2. http://www.bitdefender.com/ online scan albo wersja testowa

Programy Anty Spyware, malware
    3. http://www.lavasoft.com/single/trialpay.php wersja darmowa
    4. http://www.malwarebytes.org/ wersja darmowa

Jeżeli zainstalujesz Kaspersky albo BitDefender na PC to trzeba go wcześniej wyinstalować zanim zainstalujesz drugi.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Używam antywirusa Arca Vir od kilku lat i nic się nie działo.
    Z plikiem sobie poradziłem ( na razie ). Pozbyłem się go Odkurzaczem przy ustawieniu skanera na start przy odpalaniu kompa. Teraz przechodzę do skanowania anty wirem bo podejrzewam, że przyczyna pojawiania się tego pliku może leżeć gdzie indziej. W razie czego spróbuję użyć innych skanerów on line.

Domyślnie

zainstaluj może sobie Thunderbirda do poczty. Jest tam zawarty filtr antyspamowy. Po tygodniu uczenia, trafia mi się jeden spam na miesiąc, a ściągam pocztę z kilku darmowych serwerów jak wp, tlen i jest tam masa spamu

PLIK
    Ile masz ramu - może system robi zrzut pamięci?
    Ściągnij FileMon - może uda Ci się zobaczyć co odwołuje się do tego pliku
    Ściągnij StartupCPL i zobacz co staruje na starcie systemu
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 04-11-2008 o 01:31
    pozdrawiam Sebastian

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów