Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Question Spyder 2 Express - pytanie

Czy któryś z miłych forumowiczów podpowie mi : CO TO WARTE ?

W sieci spotkałem się z kilkoma opiniami na TAK i na NIE.
    Sprzęcik z racji swej ceny skierowany raczej do amatora (no...może zaawansowanego amatora (w PL)).
    Mnie interesują spostrzeżenia użytkowników właśnie takich - profesjonalistom ten sprzęt będzie bardziej pewno przeszkadzał niż pomagał

Czy da się skalibrować monitor LCD TFT ? (choćby w 3/4)

Jakieś inne zalety tego typu sprzęcików

Pzdrw
    Paweł

Domyślnie

Ja jestem zadowolony, dzięki Spyderowi 2 bez obaw przygotowuję moje zlecenia ślubne do wywołania.
    Sprzęt na pewno nie jest profesjonalny ale moim zdaniem bardzo przyzwoicie się spisuje.

Zauważyłem to szczególnie na moim dość starym laptopie, na którym nijak nie można było samemu skalibrować monitora. Teraz zdjęcia wyglądają na nim bardzo przyzwoicie a i od biedy można je i tam obrabiać.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

tylko jedna osoba zna ten produkt ?
    Nie może być !

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie

Korzystam ze Spydera3 - i tego oto programu http://basiccolor.de/english/Datenbl.../display_E.htm Mam NEC 2690Wuxi - z wyników kalibracji jestem zadowolony. Druk (przeważnie offset) jest przewidywalny i zgodny z monitorem
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Question

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    tylko jedna osoba zna ten produkt ?
    Nie może być !
    Halo - czy powyższe jest możliwe by tylko parę osób znało temat ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mariew k/Warszawy

Domyślnie

Jest cały wątek w komputerach http://nikon.org.pl/showthread.php?t=39627&page=31 Tam panowie nie lubią Spydera jako klasę (nie mając z nim styczności, ale to nie przeszkadza opiniować go negatywnie). Jak nie kupisz takiego dobrego (za parę kilo w sklepie jednego z nich) to nici z kalibracji...
    D300, S 10-20/4-5.6, S 24-60/2,8, S 100-300/4, N 55-200/4-5.6 VR; Slik 500DX z głowicą 488RC4, Sony R1, Lowepro Compu Trekker Plus AW

Uprawnienia umieszczania postów