Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie SB-900 i Error Zoom

Witam

Już kilka razy zdarzyło mi się, że w SB-900 zablokował się zoom palnika. Używam jej z D300 i T 17-50 2.8. W zupełnie nieoczekiwanych momentach lampa przestaje reagować na ogniskową z obiektywu i na LCD lampy zamiast "..mm" wyświetla się "Err".
    Wiem, że niektórzy mieli już podobne objawy, tak więc pytam czy często wam się to zdarza i czy ktoś coś z tym robił?
    Dodam, że zwykle używam światła odbitego, być może ma tu znaczenie obrócony palnik...?

Domyślnie

zrobiłem, powróciłem do sb800, która nie jest problematyczna
    Ostatnio edytowane przez pebees ; 06-11-2008 o 10:12 Powód: poprawiono błąd 'powruciłem'

Domyślnie

Myślę,że szklo i aparat jakiego używamy nie ma tu znaczenia, z d200 na 3 różnych szklach mam ten sam problem,
    czy często? tylko na każdym weselu czytaj: po kilkunastu błyskach w małych odstępach czasowych,

Domyślnie

To ja tu się pomału do 900 przymierzałem a tu widzę ciągle jakieś problemy....chyba zostanę przy 800

Domyślnie

Za chwilę ma pojawić się nowy FW do tej lampy

Domyślnie

Ja zdecydowałem się na 900 przede wszystkim ze względu na możliwość obracania palnika o 180 w obie strony. Strasznie mnie wkurzało w 800 że w najczęściej używaną przeze mnie stronę obraca się tylko o 90 stopni. Czekamy zatem na nowy soft

A może zapomnieć o sb900 i zmodyfikować sobie 8setkę? http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=77442
    Ostatnio edytowane przez Gerall ; 06-11-2008 o 20:19

Uprawnienia umieszczania postów