Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

hehehe no dobra - trochę się zagalopowałem. Jeżeli idzie o ciemnie to mam pełne wyposażenie do 6x9. Jeżeli idzie o Bronice to mam prawie cały system. Brakuje tylko pryzmatu auto i motoru ale nie jest mi to tak potrzebne. Sesji fotograficznych tym nie robię i pomiar błysku TTL też nie jest mi potrzebny, bo mam Sekonic L-608. Aktualnie czekam na dostawę mojego już F100! Puszki Pentaxa sobie zostawię, z racji posiadania systemowego flesza i całego zestawu filtrów Heliopana na fi/49mm.

PS. Jakby ktoś z Was wyczaił gdzieś, może w jakimś sklepie Nikona FM3A ze szkiełkiem 43mm to proszę dać cynk. Z góry dzięki! Od lat choruję na ten aparat ale zawsze go sobie odmawiałem - powód - mały obrazek.
    Smiena Symbol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h2o Zobacz posta
    PS. Jakby ktoś z Was wyczaił gdzieś, może w jakimś sklepie Nikona FM3A ze szkiełkiem 43mm to proszę dać cynk. Z góry dzięki! Od lat choruję na ten aparat ale zawsze go sobie odmawiałem - powód - mały obrazek.
    zapomnij o sklepie, nigdzie już go nie ma. Za to na ebay można wyhaczyć go z drugiej ręki, ale w stanie nówka sztuka, bez żadnych oznak użytkowania, sam mam takiego, a jeszcze jednego miałem w rękach. Absolutnie nówki, śladów używania brak nawet pod szkłem powiększającym. Raczej trudno Ci jednak będzie go kupić razem z nikkorem 45mm f/2.8 P (nie 43mm!!), szczególnie w wersji czarnej. W ogóle, czarnego 45mm będzie Ci trudno kupić i cena będzie ok 1,5 tys. zł. Swoją drogą, faaajne szkiełko

ps Nadal mnie nurtuje co to był za el-nikkor za 160 funtów...
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

PS. Jakby ktoś z Was wyczaił gdzieś, może w jakimś sklepie Nikona FM3A ze szkiełkiem 43mm to proszę dać cynk. Z góry dzięki! Od lat choruję na ten aparat...
    Heh - to lepiej poszukaj Pentax LX z 43/1,9 Limited... To "43" nie napisales bez powodu - to Twoja podswiadomosc dazy do "korzeni"...

Pzdr
    Spinner
    Ostatnio edytowane przez Spinner ; 20-11-2008 o 12:07
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Dostałem wreszcie moje F80. To trzeci Nikon z allegro ale tym razem nie muszę go odsyłać. Kupiony w PL, z papierami i nawet fakturą VAT zakupu z 2002 roku Aparat w stanie jak nowy! Tak więc idę sobie go zaprogramować i zaaplikować mu roleczkę slajdu z lodóweczki

A wracając jeszcze do LX vis FM3 to LX nie działa bez baterii, a Nikon tak i w pełnym zakresie. Z tego co doczytałem to LX obsługuje jeden czas po wyjęciu zasilania. Kolejna przewaga Nikona to szkła, a w zasadzie ich ceny. Limitety to owszem, robota zegarmistrzowska ale za 3 krotną cenę względem Nikkorów. Nowe Limitety są tylko do APS-C, co czyni zakup zupełnie nie opłacalnym. Tak naprawdę to oba systemy mają swoje wady i zalety, a w życiu jak to w życiu wybieramy pomiędzy większym a mniejszym złem Ideałów nie ma.

PS. Są w fotografii otworkowej - pełna wolność
    Smiena Symbol

Domyślnie

A wracając jeszcze do LX vis FM3 to LX nie działa bez baterii, a Nikon tak i w pełnym zakresie. Z tego co doczytałem to LX obsługuje jeden czas po wyjęciu zasilania. Kolejna przewaga Nikona to szkła, a w zasadzie ich ceny. Limitety to owszem, robota zegarmistrzowska ale za 3 krotną cenę względem Nikkorów. Nowe Limitety są tylko do APS-C, co czyni zakup zupełnie nie opłacalnym.
    Dziala bez baterii, dziala...

http://www.butkus.org/chinon/pentax/.../pentax_lx.htm a pamietajmy,z e aparat ma prawie 30lat

No a szkla, np. z serii K smialo moga stawac w szranki z kazdym Nikkorem... Budowa, optyka - "cud, mniód"...

No ale nie trolluje juz tutaj, bo nie o tym jest watek...

Pzdr
    Spinner

P.S. A co powiecie na "takie cuś": http://www.mir.com.my/rb/photography...xy2k/index.htm

??
    Ostatnio edytowane przez Spinner ; 23-11-2008 o 21:39
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Pentax ma u mnie wielki szacunek za dużą zgodność sprzętu "wstecz". Co by nie mówić to firma z tradycjami.

Dla mnie szczytem lustrzanek 35mm MF pozostaje jednak Contax RTS III plus szkła Zeissa, jednak jego cena trochę zabija, jest droższy na aukcjach niż F5 i do tego mało dostępny o cenach obiektywów już nie wspominając.

Nasza dyskusja w tym wątku ocieka jednak coraz bardziej od tematu...
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów