Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Smile

Cytat Zamieszczone przez wkrass
    ...Jak duze powiekszenia zamierzasz robic?
    Ja ze średniego formatu 6x6 robię odbitki 13x18, które potem rozdaję na pamiątkę znajomym.

Ale może jakiś dziwny jestem, nie wiem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wkrass Zobacz posta
    3. Jak duze powiekszenia zamierzasz robic? Jezeli nie za duze, to 35mm polecam jak najbardziej.
    Sam lubie poruszac sie z minimalnym obciazeniem sprzetowym, najczesciej 35mm/DSLR z jednym szklem + cyfrowa malpka gdzies w kieszeni. Sredni format najczesciej zostawiam w domu i zamiast tego -wierz mi lub nie- wole wziac swiatlomierz i porecznie skladane 4x5.
    Nie przekraczam zalecanego powiększania 6x. Więc ze średniego robię od 10x10 do 25x25 ale przeważnie 20x20. Jakość super, a koszt papieru jeszcze nie mnoży się x2. Nad 4x5" cala myślę, ale teraz są ważniejsze wydatki no i nie mam stałej ciemni więc póki co trzeba się wstrzymać.

Cytat Zamieszczone przez Spinner Zobacz posta
    No ale nie trolluje juz tutaj, bo nie o tym jest watek...
    tak by Ci napisali pewno na forum Pentaxa, bo tak jakiekolwiek złe słowo na temat marki pentax czy jakiekolwiek dobre słowo na temat marki Nikon kończy się tego typu obelgami oraz zamknięciem wątku. Czasem można stracić konto. Trzeba wówczas założyć nowe. Na forum pentaxa miałem chyba 4 Z kolei z forum olympusa wyleciałem za trolowanie. Zachwalałem zalety filmu względem cyfry i namawiałem ludzi aby spróbowali (w jednym wątku). Uznano mnie za trola i wyrzucono

A co do pentaxa to napisałem tu wcześniej, że kupuje F80 do szafy. Wiesz co się stało. Z Pentaxa wyjąłem baterie i schowałem do szafy

Cytat Zamieszczone przez Spinner Zobacz posta
    http://www.butkus.org/chinon/pentax/.../pentax_lx.htm a pamietajmy,z e aparat ma prawie 30lat [/url]
    to mi się bardzo podoba http://www.butkus.org/chinon/pentax/..._lx/body47.jpg
    Ostatnio edytowane przez Jacek S ; 24-11-2008 o 23:05
    Smiena Symbol

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów