ale po co???
naprawdę nie widzisz , że jest tu już taki dział?i to o czym piszesz jest regularnie organizowane???
Szukaj
ale po co???
naprawdę nie widzisz , że jest tu już taki dział?i to o czym piszesz jest regularnie organizowane???
Co oznacza "odzew wystarczająco duży"? Jeśli to, co napisałaś w linku wcześniej podanym (czyli ok 200 osób), to życzę powodzenia. Już warsztaty na 50 osób to niemal niewykonalne przedsięwzięcie - co innego zlot w celach towarzyskich.
Owszem zainteresowana jestem, żeby nie było. O ile oczywiście będę miała wtedy czas. Warsztaty fajna sprawa, ale na jedną modelkę nie może przypadać więcej jak 5 fotografów i nie powinni fotografować jednocześnie zwłaszcza gdy wejdzie w grę oświetlenie studyjne. Spotkanie z fotografem - trzeba by załatwić salę z odpowiednim nagłośnieniem, bo inaczej przy 200 osobach pan fotograf musiałby zdzierać gardło a i tak by do wszystkich jego głos nie dotarł. Tylko, że taka ilość osób uniemożliwi wszystkim rozmowę twarzą w twarz a z takich rozmów można najwięcej wynieść. Dodatkowo raczej nie wyobrażam sobie możliwości zawarcia znajomości ze wszystkimi - a to też jest ważne na takich spotkaniach. I szczerze powiem - w takiej dużej grupie bałabym się o swój sprzęt. Nie wyobrażam też sobie testowania sprzętu w takich warunkach (już przy prezentacjach na 50 osób jest to niemal niewykonalne, bo każdy chce się dorwać do sprzętu choć na chwilkę).
Ja nie bojkotuję pomysłu, przecież wiele zlotów odbyło się z indywidualnych inicjatyw forumowiczów, którzy sami zajęli się organizacją - ja tylko pytam o konkrety, bo sam pomysł to dla mnie o wiele za mało.
Pozdrawiam.
P.S. Kasandro proszę Cię nie linczujmy z góry każdego pomysłu, który nie wyszedł od ludzi związanych z NKP.
Jeżeli chodzi o tą informację z 200 osobami to chodziło o to by przez stoisko nikona przewineło się tyle. Na warsztaty na pewno musiało by być mniej osób, bo nawet 50 osób to bardzo dużo na jedną salę. Jak by było duże nimi zainteresowanie to by się rozłożyło na kilka dni. Sala to nie problem. W manufakturze są sale konferencyjne, ale na nim nie musi być aż 200 osób. Jeżeli chodzi o testowanie sprzętu to może to wyglądać tak jak na targach forograficznych. W najbliższych dniach powinnien pojawić się plan i wtedy go przedstawię i z chęcią się dowiem czy jest możliwy do realizacji.
Jeżeli chodzi o cel takiego zlotu to poznanie się lub zapoznanie się z marką. Może też promocja samej Łodzi.
Dziękuję Imago za zainteresowanie.
D80, N105 2.8 mikro vr, N18-70. D300, N70-200 2.8 vr
Pomysłodawcą jest mój mąż. Jest wielkim fanem nikona poza tym częstą zajmował się organizacją różnych imprez (koncertów, imprez charytatywnych, sympozji itp.) I wpadliśmy na pomysł na zorganizowanie czegoś takiego. Wiemy że odbywają się zloty, ale w Łodzi na sam zlot nie trafiliśmy. Poza tym zachęciła nas reakcja nikona, gdzie Pani po drugiej stronie słuchawki bardzo się zainteresowała tym pomysłem i powiedziała, że jeżeli coś takiego się uda to można by zrobić imprezę cykliczną.
D80, N105 2.8 mikro vr, N18-70. D300, N70-200 2.8 vr
Skontaktuj się z nami