Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Giani Zobacz posta
    Moim zdaniem niesamowitosc optyczna Nikkorow jest troche nadmuchana...A slowo "plastyka" powtarzane jak mantra na wszystkich forach jest niezmierzalnym, subiektywnym parametrem Amen
    Ciekawe teorie glosisz To ze ty nie widzisz roznicy nie znaczy ze inni tez jej nie widza... Poza tym, jak sam zauwazyles, placisz rowniez za mechanike, trwalosc konstrukcji oraz niezawodny AF. Ciekawe co powiedzialbys Mlodym gdyby na slubie w ciemnym kosciele Tamron nie trafil z ostroscia np. w momencie zakladania obraczek Powiedzialbys ze ta jedna chwila nie warta jest tak duzej roznicy w cenie? Ale masz racje, wszystko zalezy od tego, co i w jakim celu sie foci.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

nie ma też co przesadzać, od kilku sezonów głównymi moimi szkłami do kościoła były tamrony... pod dxem 17-50 obecnie pod ff 28-75 i nigdy nie było takiej sytuacji by tamron mnie zawiódł w takich chwilach. A zdjęć w sezonie robię około 100tyś...
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Na tym forum wielokrotnie podnoszono, że zdjęcia robi FOTOGRAF. A tak przy okazji ciekaw jestem czy młodzi ze spokojem i zrozumieniem przyjeli by tłumachenie, że wprawdzie zdjęcia były robione obiektywem za 6000 zł ale uszkodził się AF a manualnie to fotograf nie umie ustawić ostrości i jak już sprzęt coś za niego nie zrobi to klapa.Kol streetfighter69 - proponuję jednak swoje działania planować w oparciu o swoje umiejętności a nie sprzęt, który kosztując nawet dziesiątki tysięcy złotych może zawieźć w każdej chwili

Domyślnie

A co z Sigmą 18-50/2.8 macro hsm? W kilku recenzjach była przyrównywana do Nikkora 17-55 - tak pod względem optycznym jak i mechanicznym. Autorzy kilku recenzjii pisali, że ostrość jest świetna, autofocus szybki, a budowa pancerna. Nie znalazłem zbyt dużo na forum o tym szkle, a przymierzam się do zakupu takiego razem z d300...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Kol streetfighter69 - proponuję jednak swoje działania planować w oparciu o swoje umiejętności a nie sprzęt, który kosztując nawet dziesiątki tysięcy złotych może zawieźć w każdej chwili
    A czy ja gdzies pisalem ze liczy sie tylko sprzet zas umiejetnosci fotografa to rzecz drugorzedna? Napisalem tylko ze warto inwestowac w systemowy sprzet, ktory jest zazwyczaj pewniejszy i bardziej komfortowy w obsludze. A przy tym lepszy optycznie i mechanicznie. Dlatego ja nadal czekam na mozliwosc sfinansowania zakupu docelowych szkiel zamiast tracic kase na ciagla wymiane optyki.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów