Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: jesienny las

Domyślnie jesienny las

Witajcie!
    Jakiś czas do Was zaglądam, oglądam, czytam i uczę się.
    D60 mam od niedawna, wcześniej fotografowałam zwykłą cyfrówką.
    Postanowiłam wreszcie spróbować swoich sił i proszę o konstruktywną opinię na temat moich fotek.
    Uczę się dopiero, więc wszystko przede mną, ale możecie mnie nie oszczędzać.
    Część fotek z tego spaceru w innym miejscu na forum...

Będą ze mnie ludzie?
    D60

Domyślnie

Witaj..
    Zdjęcie nr 1 lekko przyciąć od dołu
    Zdjęcie nr 2 całkiem przyjemne ale trochę w lewo przesunąłbym aparat
    Zdjęcie nr 3 jakoś nie przemawia do mnie
    Ogólnie chyba trochę prze ostrzone wszystkie trzy zdjęcia

To tak moim amatorskim okiem..
    Pozdrawiam
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ich odpowiedniki normalnej rozdzielczości nie były tak wyostrzone, po zmniejszeniu chyba przesadziłam.
    D60

Domyślnie

wszystkie za bardzo przeostrzone ,mocno zakłuca to odbiór więc o reszcie nie będę się wypowiadał

Domyślnie

LorienM, moge załozyc sie nawet i o duża sumkę (co w dzisiejszych ciezkich czasach nie jest wcale takie czeste...), ze beda z ciebie ludzie, niezależnie od tego kim/czym jestes obecnie

W tych zdjeciach najbardziej podoba mi sie to, ze niezaleznie od ich walorów, podałas je w sposob świadomie estetyczny, wykonalas postprocessing (niewazne, ze troche skopany), gustownie obramowalas te fotki - jednym słowem, zadałas sobie trud, zeby zadbac o mnie, czyli widza.

A to wbrew pozorom rzadkie jest i dlatego trzeba cenic...

Nie wnikajac w szczegóły, sugerowałbym dalsze podązanie drogą własnej kreatywnosci, połączoną z doskonaleniem warsztatu. Juz niedługo zapewne odkryjesz walory filtrów (zwłaszcza połówkowego), zobaczysz jak mozna kreatywnie ale bez pseudo-hdrowej przesady rozjasniac lub przyciemniac poszczególne partie obrazu, odkryjesz uroki prostowania, czy korygowania zbieżnych perspektyw, zaczniesz sie bawić eksperymentami ze zmianą nasycenia kolorów, ich odcieni czy poziomów jasności.

Powodzenia na tej fascynujacej drodze. I czekam na efekty tej podrózy.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Reszta jest przyzwoita. Bez szalu, ale i bez tragedii.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Dziękuję za poświęcony mi czas i wyrażone opinie, które są dla mnie bardzo ważne.
    Dlatego rażącą ostrość powyższych zdjęć zastąpię ostrością przed przeróbką.
    Efekt?

D60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    LorienM, moge załozyc sie nawet i o duża sumkę (co w dzisiejszych ciezkich czasach nie jest wcale takie czeste...), ze beda z ciebie ludzie, niezależnie od tego kim/czym jestes obecnie

W tych zdjeciach najbardziej podoba mi sie to, ze niezaleznie od ich walorów, podałas je w sposob świadomie estetyczny, wykonalas postprocessing (niewazne, ze troche skopany), gustownie obramowalas te fotki - jednym słowem, zadałas sobie trud, zeby zadbac o mnie, czyli widza.

A to wbrew pozorom rzadkie jest i dlatego trzeba cenic...

Nie wnikajac w szczegóły, sugerowałbym dalsze podązanie drogą własnej kreatywnosci, połączoną z doskonaleniem warsztatu. Juz niedługo zapewne odkryjesz walory filtrów (zwłaszcza połówkowego), zobaczysz jak mozna kreatywnie ale bez pseudo-hdrowej przesady rozjasniac lub przyciemniac poszczególne partie obrazu, odkryjesz uroki prostowania, czy korygowania zbieżnych perspektyw, zaczniesz sie bawić eksperymentami ze zmianą nasycenia kolorów, ich odcieni czy poziomów jasności.

Powodzenia na tej fascynujacej drodze. I czekam na efekty tej podrózy.
    Pięknie powiedziane i prawdziwe.

Domyślnie

dziękuję, w tę podróż wybieram się z wielkim zapasem energii, oby była pozytywna
    D60

Domyślnie

a ja pochwalę za bardzo ładne kolory i życzę powodzenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów