Szukaj
...............ja pierdziu.....
No ekstra...
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
wg mnie ma swoj urok..
a te zabrudzenia na niebie dodaja wieku (daja do zrozumienia ze ten zamek ma juz swoje lata:P)
D60 + SDHC 4GB | N18-55(KIT) | T17-50 F2.8 | S70-300 APO | SB600 |
kapitalnie
Dzięki - kilka słów wyjaśnienia. Na początek powiem, że chyba jeszcze nigdy tak źle mi się nie fociło na żadnym zamku.W środku straszny bałagan na dziedzińcu - wycieczki, kosze na śmiecie, robili remont - samochody, betoniarki itp, itd. Dlatego też na 30 fotek tam zrobionych chyba to będzie jedyna jaką się w ogóle zdecydowałem pokazać. Każdemu kto zrobił tam dobrą fotę szczerze gratuluje. Ciężko objąć go od środka - trzeba się mordować jeśli już z kilku kadrów na bardzo szerokim kącie a i to potem nie koniecznie wygląda dobrze ze względu na perspektywę. Dodałem fakturę i trochę "charakteru" temu zdjęciu bo tak bym chciał zapamiętać ten zamek. Mroczny, samotny na górze. Bez tych wszystkich tłumów i bałaganu dookoła...
w taich warunkach to faktycznie lipa...ale to mi się podoba, jak stara fotografia, ciekawy zamysł no i nie w BW co wydawałoby się logiczne w przypadku efektu starego foto, na +![]()
Inaczej ale fajnie![]()
napiszesz coś o obróbce ?? choć by na pm <prosi>
Obróbka - najpierw oryginał zrobiony tak jak do prezentacji w kolorze - potem przygotowałem sobie fakturę - nałożona jako warstwa w trybie mnożenia z zmniejszonym kryciem - potem lekkie przyciemnianie boków zdjęcia z uwypukleniem światła na środku + mieszanie kanałami kolorów.
Skontaktuj się z nami