Mam do wydania do 3 tys. (maksymalne maksimum 3500) i potrzebuję blaszaka do obróbki i tzw. multimediów. W temacie nie siedzę od dobrych paru lat, więc jeśli ktoś się akurat nudzi i chce komuś innemu pomóc (albo podrzucić adres godnego uwagi forum, na którym siedzą znudzeni ludzie ;]) , to ja bardzo wdzięczny będę.
Wymagania mam takie:
- cichość, cisza, bezgłośność najlepiej; duże wiatraki i pasywne chłodzenie gdzie się tylko da
- 2 dyski, najlepiej w raidzie, najlepiej w sprzętowym (myślę że 2x320 wystarczy); i szybkie żeby były
- procesor ma być "wystarczający", czyli CS/CNX w perspektywie kolejnych wersji
- ramiszcze: tu też wymagań specjalnych nie mam, ale jako że nie planuję visty, a XP 64bit raczej już nie dorwę, nie więcej niż 3gb pewnie
- grafika: cicha i w miarę wydajna, ale bez pirotechniki; ma pociągnąć mniej wymagające gry i filmy w HD (ale to to już chyba wszystkie mają); i DVI-D musi mieć koniecznie; preferowane ATI ze względu na sterowniki dla pingwina, który być może u mnie zagości
- karta muzyczna: coś średniej klasy zorientowane raczej na stereo niż kupę głośników (ale z możliwością podłączenia tychże), jeśli takie karty osiągalne dla zwykłego śmiertelnika w ogóle istnieją
- tuner r/tv: tu też nietypowe waymagania, bo zależy mi bardziej na radiowej jego części, z dobrym softem, umożliwiającym nagrywanie w jak najlepszej jakości i automatyczne włączanie, wyłączanie kompa o zadanej godzinie i porządną anteną
- napęd optyczny: co tam wartego uwagi z DVD w danej chwili jest
- jeśli są jakieś wewnętrzne czytniki formatów wszelakich warte rozważenia, to jeden by mi się przydał
- karta sieciowa: nie musi być bezprzewodowa, musi być niezawodna
- byłbym zapomniał o głównej płycie... bo tak naprawdę nie wiem co tu napisać :/ dużo, dużo usb, markowość i jakość, tylko tyle mi do głowy przychodzi, może jeszcze perspektywiczność (czyli kompatybilność w przód
)
-moduł bluetooth byłby też mile widziany
- zasilacz: godny zaufania, czyli pewnie chieftec
To by było chyba wszystko. Jeśli ktoś wie, gdzie można znaleźć ładną obudowę w typie mac'a pro lub coś wzorniczo bliskiego, proszę o podrzucenie linka.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami