Czy kupić lampę używaną czy lepiej nową za większą kasę oczywiśce ??
Szukaj
Czy kupić lampę używaną czy lepiej nową za większą kasę oczywiśce ??
czego się spodziewasz zadając takie pytanie?
że ktoś napisze tak, a kto inny nie? albo jakieś wypracowanie na ten temat?
masz dylemat, ale to twoja decyzja.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Nie wiem czy przy kupnie używanej lampy jest jakieś niebezpieczeństwo że może to być lampa z jakąś wadą. Jest gdzieś na Allegro za 1000 zł, mało używana.
Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon
jak poszukasz to za 1200-1300 kupisz nową wiec nie wiem czy te 200-300 PN jest warte ryzyka
D70 + NIKKOR 18-70 + SIGMA 70-210 + 1GB Kingston ELITE + 1 GB SANDISK + SB-800 / F50 35-80 D //CP 5700//
Masz rację : tak zrobię. Dziękuję..![]()
Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon
ja mam inny dylemat... sb 800 czy 2X sb600???
bo roznica w cenie jest nie duza
o i to jest dylemat. jak naprawdę potrzebujesz dwóch lamp - to własciwie znasz odpowiedź - 2x600. Ja na razie mam 800 i potem kupię 600 bo czasmi mi tez przydadzą się dwie, ale że jednak w zdecydowanej większości starcza jedna, to takie rozwiązanie wybrałem.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
no wlasnie przydaly by sie ale w sumie rzadko... przynajmniej narazie... a poaztym sb800 bede najprawdopodobniej "sciagal" z za wody a tam juz takiej roznicy nie ma
Zacznij od SB-800Jesli bedziesz potrzebowal 2 lamp to w body ustaw manual a lampe na tryb su-4. I w niewielkich pomieszczeniach masz 2 lampy. Ta w aparacie to nie jakies cudo ale w domowych warunkach spokojnie wystarczy do pierwszej zabawy. Jesli ci sie taka zabawa spodoba to trzeba szarpnac sie na dodatkowa SB-600. Wtedy beda juz dwie fajne lampy jako slave a body D-70 bedzie majstrem czyli commanderem
P.S. Ja swoja SB-800 zaprzeglem jako niewolnice do CP-7900. Ale to juz extremum![]()
no tylko ze w tym problem ze mi potrzeba dwoch zrodel swiatla ale nie w osi obiektywu...
Skontaktuj się z nami