Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: fajny efekt?

autograf
    Gość

Domyślnie

Czy wyszło tak czy inaczej - to zapewne świadomy wybór fotografa.
    Innym aspektem to czy również młodym spodoba się takie mieszanie kolorów.
    Teraz oglądam na marnej matrycy, lecz późnym wieczorem zerknę raz jeszcze na monitorze. Wydaję mi się, że jest okej.

Więc nie zgodzę się z przedmówcami. Mi się kros podoba. Ten chyba też.

Domyślnie

mozesz wrzucić oryginał ?

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez browarek Zobacz posta
    po co?
    Spodziewam się kombinacji alpejskich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    samo zdjęci bardziej reportarzowe niż portretowe (w ramach fotogrfii ślubnej) kadr IMO dość przypadkowy
    oczywiście, że reportaŻowe, to był spacer ulicą Mariacką w Gdańsku, nie ja byłem głównym fotografem na tej imprezie i nie ja brałem kasę bo to moi znajomi więc zdjęcia z tego spaceru traktowałem bardziej jako reportaż, ale chyba nie o tym jest wątek :]

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    mozesz wrzucić oryginał ?
    po co?

ps kto skasuje te moje dwa posty wyżej?
    ps 2 dzięki za skasowanie

Domyślnie

Dla mnie obróbka zdecydowanie lepsza.
    Nie uważasz jednak, że ułożenie ręki pani młodej IMO dyskwalifikuje ten kadr?
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Gemini
    Gość

Domyślnie

... pewnie założeniem miało byż "crossowanie"... a ta technika jest uzasadnia tylko w niewielkim zakresie zastosowań... Zawsze mnie interesowało, po jakiego grzyba ludziska kombinują przy "kotletach" z obróbką... rozumiem BW/sepia .. to pewna utarta konwencja, ale cross? a zdarzało się, że widziałem posteryzację...masakra! Nie wierzę, że Młodym takie rzeczy się podobają... i wbrew ogólnej opinii, że "artystyczne" fotki mają wzięcie, uważam że do albumu i tak wybiorą ładnie skarowane, naturalne ...klasyczne
    Cudowanie ze ślubniakami, to albo (IMHO) złudna maniera wynikająca z nadmiaru czasu i "motylków w głowie", albo ratowanie spierniczonej fotki... co wydaje mi się miało miejsce na załączonym przez Ciebie obrazku... bo suknia , to jedenak "przepał" ma i maskować jakoś warto było... poszło w lekki cross, co uwage odwróciło... a wystarczyło szarym filtrem się wspomóc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez browarek Zobacz posta
    zacząłeś to dokończ i powiedz ze względu na co jeszcze?
    Ze względu na nieciekawy kadr. O co w ogóle chodzi w tym zdjęciu? Nie wiem, może jako całość jakoś to ujęcie pasuje do układanki. Młodzi nie będą wiedzieć (domniemywam), że to cross. Zobaczą swoje zdjęcie dziwnie skadrowane w dziwnych kolorach z żółtymi zębami, z nieostrym panem młodym, panią młodą w dziwnej pozie, której z ramienia wystaje facet w czapce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Ze względu na nieciekawy kadr. O co w ogóle chodzi w tym zdjęciu? Nie wiem, może jako całość jakoś to ujęcie pasuje do układanki. Młodzi nie będą wiedzieć (domniemywam), że to cross. Zobaczą swoje zdjęcie dziwnie skadrowane w dziwnych kolorach z żółtymi zębami, z nieostrym panem młodym, panią młodą w dziwnej pozie, której z ramienia wystaje facet w czapce.
    też tak uwazam - liczy się efekt , odbiorcy zdjecia nie interesuje technika niestety ale nieciekawie to wygląda

Domyślnie

prawie jak cross...
    ale o gustach sie nie dyskutuje , generalnie mi sie srednio podoba
    Gorąca stopka

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów