Ja się napaliłem na Asusa EeePC901 - głównie ma służyć do wystawiania i drukowania faktur w terenie. Myślałem nad tym Samsungiem NC10 co jest teraz w iPlusie w promo razem z netem, myślałem nad Windem U100 .... samsung naprawdę robi wrażenie bardzo solidnego sprzętu ... ale Eee901 jest z nich wszystkich najmniejszy, ma dysk SSD 12GB ... może mało, ale mam w torbie foto przecież 2 karty SDHC 16GB wiec można włożyć do czytnika i 16GB więcej, zapełni się to zmienić kartę ... Czytałem w necie opinie ,że w tych 10cio calowych to ekran większy, klawiatura wygodniejsza ... wszystko fajnie tylko że jak będę chciał wygodną klawiaturę i duży ekran to mam "normalnego" laptopa - tego zadaniem będzie szybko się odpalić, wystawić/druknąć fakturę i się "uśpić" po zamknięciu - czas pracy (ponoć do 7godzin) też jest nie bez znaczenia. Internet - NC10 ma wbudowany modem, a eee nie - hmmm wolałbym kupić jakiś modem na USB - mógłbym go używać na jednym i na drugim laptopie - internet na abonament - nie dziękuję - wolę pre-paid do sporadycznego przeglądania www. Juto jeszcze przejdę się do sklepu i facet mi odpali Eee901, Winda100 i zadecydujeale na 70% skłaniam się ku 901.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami