Szukaj
Bez statywu ale i tak nieźle wyszlo![]()
D50 / N 18-70 / N 50 / DigiMate III
No, na ostatnim niebo i piorun są świetne. Gdyby wyciąć miasto byłoby idealnie.
gdyby wyciąć miasto to byłaby jakaś jasna plama na ciemnym.
To zdjęcie właśnie z miastem pokazuje grozę tej burzy.
Gdy jesteśmy przy gdybaniu to można by dodać, że gdyby na zdjęciu udało się złapać samą tylko katedrę i bijące w nią pioruny, to wtedy by bylo dopiero dobrze. Ale od gdybania są filozofowie a fotografowie od robienia zdjęć i zrobią to na co im chwila pozwoli![]()
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Jogi Niestety nad katedrą nie chciało tak ładnie błyskać
najbliżej katedry:
Ale też miałem nadzieje, że uda się ustrzelić coś ładnego z katedrą w tle. Jeden strzał przegapiłem na samym początku. Miałem włączoną redukcję szumów przy długich czasach. Po strzeleniu jednego zdjęcia aparat "redukował szumy" a w tegy łednie błysneło blisko katedry. Potem odrazu wyłączyłem NR
|D70s|...
fajniste
i miło zobaczyć mój Sosnowiec...
Skąd dokładnie robiłeś te zdjęcia?
Z 9-go piętra na Urbanowicz - prostopadła (kierunek 1-go Maja) do Mościckiego (Urząd Miejski).
fragles jesteś kolejną osobą z Sosnowca w Wa-wie (J.Cygan, Materna, mój brat), kto wie czy i mi nie przyjdzie tam zamieszkać
|D70s|...
tak naprawdę to redukcja szumów nic nie daje, oprócz uniemożliwienia robienia kolejnych zdjęć.
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Foley, A.,
Przyjeżdżaj. Klimaty trochę porąbane ale miasto da się lubić
Znam trochę ludzi z Twojej okolicy (a może powinienem napisać: znałem...)
sorka za OT
Super! Podoba mi się zwłaszcza, że uchwyciłeś miejsce w chmurach z którego wyłania się piorun. Mnie się to nie udało niestety![]()
D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4
Skontaktuj się z nami