Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: jasna stałka

Domyślnie jasna stałka

Witam,
    Mam D40 i chcę kupić jasną stałkę. Myslę nad Sigmą 50/1,4 lub 30/1,4 albo poczekam jeszcze do grudnia jak się pojawi nowy Nikkor. No i mam prośbę o wrzucenie linków do galerii ze zdjęciami z D40 + Sigma 50/1,4 lub 30/1,4.
    pozdr.,
    slaw3k

Domyślnie

1. Sigma 30mm

2. Sigma 50mm

Enjoy
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

fajna strona, dzięki charmside za błyskawiczną pomoc ; )
    ponawiam jeszcze prośbę o linka do galerii D40 + Sigma 50/1,4 , bo akurat tego obiektywu tam nie mieli

Domyślnie

Google i szukajka forumowa dzisiaj nie dziala ?

Domyślnie

Widzę że zastanawiasz się nad ogniskową....Pod DX czyli np D40 bardziej uniwersalna będzie Sigma 30/ 1,4. Polecam ten obiektyw ze względu na ogniskową i jakość obrazowania (kontrast, bokeh). Z moim D40 nie mam na centralnym polu AF żadnych problemów z ostrzeniem, które zgłaszają niektórzy użytkownicy. Jest ostra prawie od pełnej dziury. Jeżeli zastanawiasz się nad 50mm to popróbuj pofocić choćby kitem na ustawieniach 30mm i 50mm zobaczysz która ogniskowa bardziej Ci pasuje. Ja wolę zdecydowanie 30mm, przydaje się szczególnie w pomieszczeniach gdzie 50mm może być już dość wąsko. Wszystkie obiektywy, które wymieniłeś zasługują na uwagę - ogniskowa to oprócz jasności jednak podstawowa sprawa jeżeli wybierasz stałkę o ile nie najważniesza
    D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
    Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8.
    ..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw3k Zobacz posta
    Witam,
    Mam D40 i chcę kupić jasną stałkę. Myslę nad Sigmą 50/1,4 lub 30/1,4 albo poczekam jeszcze do grudnia jak się pojawi nowy Nikkor. No i mam prośbę o wrzucenie linków do galerii ze zdjęciami z D40 + Sigma 50/1,4 lub 30/1,4.
    pozdr.,
    slaw3k
    Jeśli to ma być 50tka to warto imho poczekać do grudnia jak juz będzie dostępny AF-S nikkora. Sam mam chrapkę na to szkiełko

A co do sigm... to z ww przez Ciebie szkiełek używam na co dzień sigmy 30tki i jestem więcej niż zadowolony Jak wyselekcjonujesz odpowiedni egzemplarz to raczej żałować zakupu nie będziesz Jak już wyżej napisano we wnętrzach to niezastąpione szkiełko, zwłaszcza jeśli nie dysponujesz lampą.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw3k Zobacz posta
    fajna strona, dzięki charmside za błyskawiczną pomoc ; )
    ponawiam jeszcze prośbę o linka do galerii D40 + Sigma 50/1,4 , bo akurat tego obiektywu tam nie mieli
    To zobacz jeszcze na innych forach itp..

Uprawnienia umieszczania postów