Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dublin BW

Domyślnie Dublin BW

Witam, wrzucam ten obrazek z prośbą o konstruktywną ocenę konwersji BW.Wiem ze sam kadr nie powala ale zależy mi na tym aby ktoś mi powiedział czy idę we właściwym kierunku.Pozdro

[/IMG]

Domyślnie

To zależy jaki chciałeś osiągnąć efekt. Jeśli filtru czerwonego, to tak - a jeśli zwykłego zdjęcia CZ-B, to wyglądało by inaczej. Drzewo wygląda trochę jak doklejone (na krawędzi spotkania z niebem), to kwestia konwersji a w zasadzie balansu kanałów, ale możliwe też, że to tylko wrażenie dzięki fatalnej jakości jpg-a. I to tyle, myślę że reszta to kwestia upodobań.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    To zależy jaki chciałeś osiągnąć efekt. Jeśli filtru czerwonego, to tak
    Myślę że podświadomie dążę do tego efektu.Jednak bez względu na to jaki efekt był zamierzony, zależy mi na odpowiedzi czy dobrze zabieram się do tematu czy też idę zlą drogą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedone Zobacz posta
    bez względu na to jaki efekt był zamierzony, zależy mi na odpowiedzi czy dobrze zabieram się do tematu czy też idę zlą drogą.

Jak powiem Ci ze idziesz w dobra a na nastpenej fotce bedziesz chcial miec inny efekt i nie wyjdzie to bedziesz psioczyl
    Jak powiem ze idziesz w zla a przy nastp[enej fotce bedzie pasowac taka konwersja jak tutaj to tez bedziesz psioczyl

Sposobow konwersji jest zapewne tyle ile ludzi takowa konwersje robi. Nie ma uniwersalnych metod. Pod inne kadry bedzie pasowac inna obrobka. Sam musisz ocenic czy dobrze sie zabierasz czy nie. A jak sie juz zabierzesz to wtedy moze inni bede w stanie wiecej powiedziec

Domyślnie

Dzięki za ciekawy punkt widzenia.Masz rację że nie ma uniwersalnego sposobu na konwersje do BW. Chciałem się tylko dowiedzieć czy w tym przykładzie konwersja jest wykonana poprawnie pod względem technicznym.

Uprawnienia umieszczania postów