Szukaj
Z duzym naciskiem na "prawie"
Calkiem nieglupie (z tytulem, to juz w ogole), ale ciachnij deko lewej.
Poprawi sie kompozycja i odbior bedzie bardziej zdecydowany.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
kadr jest świadomy - w tym przypadku się z Tobą nie zgodzę![]()
W jakim kontekscie? bo o dwoch rzeczach wspomnialem.
seek & destroy
kolega ma racje
ciachniecie z lewej akcentuje wieze
ciachniecie z prawej akcentuje samolot
lepiej kadrowi sluzy akcent na wiezach - tym bardziej jesli ma byc prawie jak 11.09
kopozycjia centrala oba elementy w mocnych punktach nie akcentuje nic, zdjecie jest bardziej "mdle" ze tak to ujme,
w sensie ze wyglada bardziej jako widoczek gdzie sobie wzrokiem biegamy bez punktu zaczepienia, a mniej jako fotka
ktora chce cos wypunktowac
A mnie ta lewa strona daje wrazenie nadlatujacego samolotu. Jak utniemy to samolot 'nagle wpadnie' w kadr....
Pozdrawiam,
Pawel
D80, N18-70 kit, S30/f1.4
Wlasnie to sobie kadruje u siebie na kompie i zdecydowanie pasowalby ciasniejszy kadr. Jak autor sie zgodzi wrzuce.
"lepiej kadrowi sluzy akcent na wiezach - tym bardziej jesli ma byc prawie jak 11.09"
Tym sie wlasnie kierowalem. Akcja ma miejsce - wiadomo w ktorym punkcie...
Owszem mozna roznie to postrzegac, ale...
W tym przypadku nie kierowalem sie gustem. Ze wzgledu na tytul.
seek & destroy
Poćwiczyłem troszkę z kadrowaniem i wychodzi mi, że przycięcie prawej strony znacznie polepsza tytułowy efekt. W mojej wersji prawa wieża jest w odległości swojej grubości od brzegu kadru. Przycięcie lewej strony powoduje, że samolot ginie. Oczywiście jest to jak najbardziej subiektywna ocena i stanowi jedynie propozycję a nie receptę.
Fota bez tego i tak jest celna. Brawo.
LED ZEPPELIN
Bardzo dobre zdjęcie. Niczego bym nie ucinał. Samolot w mocnym punkcie i gra gitara.
Skontaktuj się z nami