Kupiłem i kicha
Zasilanie aparatu jest ale nie ma sterowania z gripu aparatem - nic nie działa.
Czy w aparacie trzeba wprowadzić jakieś opcje żeby zadziałało czy jest to wina gripa i czym prędzej wysłać go do sklepu??
Szukaj
Kupiłem i kicha
Zasilanie aparatu jest ale nie ma sterowania z gripu aparatem - nic nie działa.
Czy w aparacie trzeba wprowadzić jakieś opcje żeby zadziałało czy jest to wina gripa i czym prędzej wysłać go do sklepu??
W body AFAIR przełącza się tylko typ akumulatorów (ładowanych do koszyka); piszę na podstawie doświadczeń z oryginalnym. Jeśli kupowany wysyłkowo i nie zechce współpracować to zwracaj go i bierz oryginał- do mnie trafił za 249pln+ przesyłka.
Ostatnio edytowane przez majcool ; 28-10-2008 o 14:13 Powód: To jednak Delta.
W body nic sie nie zmienia. Prawdopodobnie cos masz z gripem. moaj brat zakupil grip DELTA do D70s i tez uszkodzony-jak sie okazalo niedolutowany jakis kabelek w srodku-sam sobie poradził z tym.
Ale ide za majcool-oddaj ta DELTE i kup oryginala. Kiedys jak oryginaly byly po 500-600 a zamiennik po 250 to warto było. Teraza zamiennik do D80 kosztuje 220 a oryginal 250 wiec sam rozumiesz.
Sprawdz moze jeszcze beda mieli;
http://www.fotorimex.pl/product.php/3340,pl,mb-d80.htm
pozdro
A czy to był ten grip z LCD czy zwykły bez wyświetlacza? Bo ja właśnie też z tej firmy zamówiłem chyba nawet bedzie już w poniedziałek u mnie i teraz się zmartwiłem.
http://tj-photographer.blogspot.com
Nikon D80 + F4,Mamiya C330, Chinon CP9-AF, Minolta Maxxum 7000, kupa szkieł +kupa gratów
Zwykły bez LCD.Ciekawa rzecz , do Foto-Tipa nie można się dodzwonić,zawsze zgłasza się poczta głosowa,wszelkie ustalenia tylko chyba mailem a na wczorajszy ranny mail o info co w mojej sprawie otrzymałem lakoniczną odpowiedź dopiero po południu. Kupiłem u nich już dość sporo różnych rzeczy i zawsze miałem ich za solidną firmę ale teraz jestem zawiedziony.
Ja niestety mam z nimi od początku problemy. Dwa razy zgubiono moje zamówienie, musiałem robić zrzut ekranowy z Inteligo że zapłaciłem bo nie wierzyli. 3-krotnie wysyłali niby do mnie email z potwierdzeniem wysłania towaru, ale żaden na żadną z moich 2 skrzynek (prywatne nie portalowe) nie dotarł. Szczęśliwie po przesłaniu potwierdzeń-screenshotów sprzęt dotarł - a grip jeszcze nie. Ma to być ten z LCD więc jak dotrze to napisze czy działa. POzdrawiam
http://tj-photographer.blogspot.com
Nikon D80 + F4,Mamiya C330, Chinon CP9-AF, Minolta Maxxum 7000, kupa szkieł +kupa gratów
rozumiem ze zamienniki delty są tansze, ale za małe pieniądze psy mięso jedzą, lepiej dozbierac i kupic oryginalny grip, wiem ze sporo drozszy ale jednak spasowany i działający z konkretnym body, tanim zamiennikom mówimy stanowczo i zdecydowanie - NIE!!!!!!!!!
Ja właśnie w czwartek poczyniłęm u nich pewne zakupy i z informacji jaką otrzymałem wynika że są własnie w trakcie przenosin do nowej siedziby stąd trudności z kontaktem i głuchy telefon. Mogą też z tego co mi napisali wystapić drobne problemy w postaci opóźnień z wysyłką.
Tak więc z niecierpliwością czekam...
SPIDI
Te opóźnienia pewnie i tak nie będą takie jak w fotoakcesie.
Zamówiłem u nich tą deltę przeszło 3 tyg temu. Po prawie 2 tyg spytali się mnie o potwierdzenie, potwierdziłem... i cisza przez prawie 2 tyg. W końcu im napisałem żeby sobie odpuścili.. ich odp na mojego @: "właśnie dzisiaj mieliśmy wysyłać"
W sumie dobrze się stało... poczekam trochę i później kupię oryginała.
Skontaktuj się z nami