najlepsza z serii jedynka i moze ze dwie jeszcze nr 3 i 9 --- reszta ........![]()
Szukaj
najlepsza z serii jedynka i moze ze dwie jeszcze nr 3 i 9 --- reszta ........![]()
3 i 9 do mnie najbardziej przemawiają
pozdrawiam![]()
Bardzo przyjemna seria. czasem może inaczej bym skadrował, ale to ja. Ty tak to widziałeś i jest OK.
Podobają mi się
Dziękuję wszystkim za komentarze.
Byłem z tych zdjęć zadowolony (ale nie oczarowany). I to jest plus forum- czasem ci otworzy oczy. Teraz widzę, że kadrowanie jest faktycznie nudne, płaskie. Główny sprawca to brak motywów przewodnich czy po prostu puste niebo.
Może wyniknęło to z faktu, że tak właśnie widziałem Dolinę Śmierci- pusta, nudna, cicha, ogromna, nieurozmaicona (ale to właśnie jej piękno)
Przyznam się również, że za wszelką cenę*kadrowałem tak by horyzont był nisko lub wysoko- niepewny swych umiejętności wolałem zdać się*na zasady
Co do fotek- dziękuję za komentarze raz jeszcze. Nie wydaje mi się, że da się uratować jakoś te fotki ani że jest sens w zamieszczaniu kolejnych (większość w ten właśnie deseń wchodzi).
Miałem swój strzał- mówi się trudno- trzeba iść*do przodu![]()
1. wyprostuj
4. zbyt dużo nieba
Reszta super
Wybieram 1,
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Miejsca fajne.
Mam uwagę co do amerykańskiej szosy - ja ją zawsze widzę (w wyobraźni, bo tam nie byłem) jako niekończącą się prostą linię, po horyzont, z jednym albo dwoma równie prostymi skrzyżowaniami. Ale to moja wizja,oparta pewnie o klasyczne filmy amerykańskie
Taki charakterystyczny motyw - ale to tylko moje skojarzenia.
I tego mi tu brakuje !![]()
A mi sie nie podaba. Sory
D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600
Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson
Przedpiszcy mają rację. KAdrowo słabo to wyszło. Rozumiałbym taką ilość nieba gdyby było ono ciekawe. Niestety 2 sporadyczne samotne małe chmurki nie dają efektu który by zatrzymał wzrok na dłużej.
Ot poprawne technicznie kadry upamiętniające wycieczkę, której nawiasem pisząc zazdroszczę![]()
Skontaktuj się z nami