Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Dolina Śmierci

Domyślnie Dolina Śmierci

Witam Szanownych Forumowiczów.

Troszkę tu pisałem, ale okazji zamieszczać swoich zdjęć w tak zacnym gronie nie miałem sporo.
    Zapraszam do komentowania i z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania

1.

2.

3.

4.

5.

Domyślnie

Widze ze tylko ja nie spie, wiec jak dla mie na pierwszy rzut oka rzuca sie niebo na wiekszosci fotografii, a wszak jego nadmiar. Ja bym podniosl horyzont, na innych zas przywaliles za duzo gleby, jak nie urok to sraczka. Poszukaj sztafażu jak na fotce nr 10.

Domyślnie

Podobne wrażenie jak przedmówca - problemy z kadrami, ale 1-ka mi się podoba. Temat niby oklepany, ale coś w tym zdjęciu jest.

Domyślnie

niesamowite miejsce, ale kadry takie sobie.. na wiekszosci nic sie nie dzieje, brak operowania planami, mocnymi punktami, ot takie pstryki. Ja bym sie na Twoim miejscu skupil na kadrach typu #3 (to zdjecie tez najbardziej mi przypadlo do gustu) - takie zestawienie kolorow, faktury az prosi sie o dalsza eksploatacje : )
    pozdrawiam
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Większość tych fotografii to niestety mało kreatywne wykorzystanie szerokiego kąta. Widać, że to krótka ogniskowa posłużyła Ci tylko do tego, aby "objąć szeroko". ArtX - zdjęcie nr 3 to najczęściej fotografowany motyw w Dolinie Śmierci, jeśli nie w całej Kalifornii, także mimo ciekawego wyglądu w tym kadrze również nie ma nic świeżego.

Domyślnie

Gratuluje wycieczki. Sam marzę żeby tam kiedyś pojechać. Co do kadrów to nie jest za dobrze. Zbyt dużo nieba. Najbardziej z tych wszystkich podobają mi sie 1, 8 i 9.

Pozdrawiam
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

ładne fotki, gratuluję
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

3, 6, 9, potem 2 i 5.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Mi najbardziej przypadła do gustu 7 a 10 bym zrobił z drugiej strony tej drogi tak żeby droga "przechodziła" z lewej strony kadru w mocnym punkcie i ginęła po prawej
    D90 + Nikkor 18-105mmVR + Nikkor 50mm f1.8 + Sigma 70-300+Manfrotto 785B

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów