Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Pilot do D70

Domyślnie

Hesja miał chyba za mniej niż 100 zł, ale, jak napisał Lolas, wycofał z oferty. Czemu Chińczycy nie mogą natrzepać tego ze 2 kontenerów pozostaje tajemnicą Nikona. Ja dzisiaj zupełnie przypadkiem trafiłem na to cudeńko w MM we Wrocku. Kupiłem bez namysłu, bo z powodu zimna na dworze bawię się trochę w domu w makro i szlag już mnie trafiał z powodu samowyzwalacza. Zapłaciłem całe 113 zł. Porównując ML-L1 z tym co kupił Bart_i stwierdzam, że podróbka podoba mi się o wiele bardziej. Przede wszystkim dlatego, że oryginał nie ma żadnego mocowania, nie można go przypiąć do paska, nie można powiesić na smyczy... można za to bardzo szybko zgubić. Poza tym OK, sygnał jest silny, w każdnym razie bez problemu dociera do czujnika po odbiciu od ściany odległej o ok. 5 m.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldus
    (...) oryginał nie ma żadnego mocowania, nie można go przypiąć do paska, nie można powiesić na smyczy... można za to bardzo szybko zgubić.
    Aldus, co za problem? Nie ogladales Adama Słodowego?
    Wiertareczka w dlon i do boju! Otworek zrobiony w kilka sekund, mozna nawlec smycz lub inny sznurek od snopowiazalki i pilocik juz Ci nie ucieknie
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Nie mam jeszcze pilota, ale sprawdzalem cos na sucho. I mam pytanie, czy to normalne, ze po ustawieniu w aparacie na pilota aparat jest w gotowosci tylko prze 1 minute? Potem znika ikonka pilota z wyswietlacza. Czy mozna ten czas wydluzyc?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi
    Czy mozna ten czas wydluzyc?
    Można, regulacja osobista nr 25. Jednak po wyłączeniu i ponownym włączeniu aparatu mamy to co było ustawione przed przełączeniem na zdalne, czyli zdjęcia pojedyncze lub seryjne.
    Z tą wiertareczką Lolas to ostrożnie: na całej powierzchni jest płytka drukowana z elektroniką. Trzeba zabaweczkę delikatnie rozebrać i dopiero...

Domyślnie

Czy mozna ten czas wydluzyc?
    Można do 15 min.
    Ustawia sie w odpowiednim CF.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Kupilbym sobie takiego pilota na na eBay'u. Moze ktos podpowie jak najprosciej mozna dokonac takiego zakupu. Cena $16.99 jest bardzo atrakcyjna.

Domyślnie

Brak mozliwosci zamocowania pilota do smyczy to jakas porazka. Pamietam jak pare lat temu mialem pilota do Olympusa IS3000, ktory byl zrobiony tak, ze zapinalo sie go na pasku od aparatu. Byl wiec zawsze pod reka, a jednoczesnie swietnie zabezpieczony przed "zawieruszeniem sie"
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

ale ale, pilot do naszego Nikosia ma taki futeralik który mocuje się do paska aparatu i już! Aczkolwiek fakt faktem, jakiś uchwyt w samym pilocie by się przydał ale co tu ukrywać taki pilocik (prościutki) do TAKIEGO aparatu to jakieś nieporozumienie, żeby nawet blokowania migawki nie było! Toż to nawet EOS 300 miał lepiej ;-} (skądinąd całkiem porządny aparacik choć plasticzany).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wawa / Jasło

Domyślnie

Kupilbym sobie takiego pilota na na eBay'u. Moze ktos podpowie jak najprosciej mozna dokonac takiego zakupu. Cena $16.99 jest bardzo atrakcyjna.
    Musisz zalozyc sobie konto na eBay'u. Wybierasz opcje "Buy it now" i placisz. Dziala podobnie jak allegro. Z Polski nie mozna placic karta kredytowa, wiec bedziesz musial zaplacic przelewem za pilota + koszty przesylki. Potem trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i czekac na przesylke. W moim przypadku trwalo to tydzien. Udanych zakupow
    Pozdrawiam
    D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
    There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Domyślnie

Można kupić oczywiście na ebay-u, ale jak ktoś potrzebuje okazjonalnie to wystarczy uniwersalny. Ja testowałem pilot za kilkanascie zł (kupiony dawno temu na allegro). Wybrałem kod dla telewizora sanyo - w przypadku kodu 119 aparat reaguje na klawisz "1", w przypadku wybrania kodu 074 to klawisz "5" - działa na pewno kod dla sanyo - więc warto poekperymentować.
    Pozdrawiam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów